Цікаві події з життя закладів освіти міста у квітні 2021

Здобувачі освіти ЗОШ №26 за результатами обласного огляду-конкурсу колективів художньої самодіяльності «Україна молода» одержали 10 грамот, обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» – 16 нагород, за підсумками участі у фестивалі «STEM тиждень.  STEM-Весна 2021» – 5; один учень став лауреатом Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики “StarWay”. Учні школи є активними учасниками Всеукраїнського челенджу HealthySchools : заради здорових і радісних школярів ФУДЧЕЛЕНДЖ.

Протягом березня/квітня   голова учнівського самоврядування та креативні активісти школи  продовжують працювати на платформі команди GoFundEd над реалізацією Всеукраїнського  освітнього  проєкту,  що має на меті впровадження STEM – підходів у школах через реалізацію учнівських ідей за допомогою краудфандингу, «ІДЕЯ Є!»

 

Учні ЗОШ №34 взяли активну участь у конкурсах юних фотоаматорів «Моя Україна», «10 цінностей сьогодення»,  соціальних відеороликів «Людина не для продажу» в рамках районної акції «Ми обираємо життя», а також у всеукраїнському хештег-марафоні.

У конкурсі науково-технічної творчості “Наш пошук і творчість тобі, Україна!” отримали вибороли два других місця за роботи «Автомобіль» та «Літак» і одне третє за роботу «Пилесмок». Вітаємо учасників заходів та зичимо нових успіхів!

 

Цікавою була онлайн-зустріч учнів 11-их класів гімназії №4 з Ксенією Щиголь (унікальною мешканкою Миколаєва, яка на власному досвіді знає все, що стосується трансплантології) та керівником Центру штучного запліднення ( м. Київ) Фото1

10 квітня у Харкові відбулися змагання UkraineNationalchallenge, де у складі команди від нашого міста був і учень 9-В класу гімназії №4 – Вельков Роман. Команда змагалась у двох категоріях: Гі та Ноугі. Приємно зазначити, що Роман посів І-ші місця в обох  категоріях, таким чином приніс своїй команді дві золоті медалі.  (фото 2) Пишаємося та радіємо успіхам Романа і зичимо йому нових перемог!

Здобувачі освіти ЗОШ №61 – активні учасники всеукраїнських конкурсів «Матемагія» на платформі  «bristarstudio» учнів 2-4 класів; «Година Землі» на сайті «На урок» для учнів 5 класу; «Як це працює?» для учнів 5 класу та Всеукраїнської науково-практичної конференції «STEM- світ інноваційних можливостей. Формування освітнього STEM-середовища» в рамках XII Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2021» і виставки освіти за кордоном «World-Edu» (учасник вчитель фізики Зайцева К.Ю.); відкритого міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю (дистанційно); онлайн- олімпіади з математики для учнів 5-6 класів на сайті «Всеосвіта»; з англійської мови на сайті «Всеосвіта» для учнів 9 класу.

Вітаємо вчителів фізики та іноземної мови, які пройшли курс «Наука про навчання: що має знати кожен вчитель?» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, а також учителів – учасників Всеукраїнської практичної онлайн-конференції «Якісна співпраця в освітньому середовищі» за темами: «Інклюзія з нуля», «Цифрові інструменти для дистанційного навчання».

Учні та вчителі ЗОШ №11 у квітні 2021 взяли участь у Всеукраїнських науково – практичних онлайн – конференціях «Сучасний урок інформатики: методи, інструменти, результати», «Компетентності педагогічних працівників. Різнобічність та ефективність», «Міжособистісна взаємодія. Обмін досвідом», «STEM–світ інновацій можливостей. Формування освітнього STEM – середовища» в рамках ХІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти 2021»,  у тренінгах за темами: «Інструменти та додатки для дистанційного уроку. GoogleClassroom,MentimeterJamboard Keep»; «Організація дистанційного та очного навчання»; «Проєктне навчання. Впровадження наукової діяльності учнів у шкільні проєкти»; «Електронні журнали атомс. Єдина державна система АІКОМ»; «Як застосувати матеріали проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», IREXS «Цифрова безпека», «Ефективна комунікація вчитель – учень. Практичний досвід», у онлайн – квесті за допомогою додатків Google «Інфографіка. Інструменти створення: Google,Canva, Infogram,Piktochart,Snapoo»; у вебінарах «Методичний марафон: ТОП – 25 онлайн-сервісів для ефективної роботи вчителя – філолога»; «Освіта в цифровому світі: співпраця попри все», «Як ігри допоможуть організувати ефективне навчання після карантину», «Дистанційне в задоволення. Ефективні інструменти для урізноманітнення синхронних зустрічей»,  «Як організувати дистанційний урок на 12 балів», «Дистанційне навчання: від побудови системи до зміни цінностей», «Проєктна діяльність у виховній роботі ЗЗСО», «Дистанційне навчання: інструменти для ефективної та цікавої роботи», у презентаційному вебінарі «Реалізація концепції НУШ із використанням розвивальної освітньої технології «Росток» та  «Сучасні освітні проекти  та інновації: професійна орієнтація молоді, освітні проєкти».

Здобувачі освіти ЗОШ №43 вибороли два других місця у XXІІ обласному онлайн-конкурсі читців Шевченківської поезії «Заповіт – 2021» та третє місце в обласному конкурсі читців поезії Лесі Українки «Лісова пісня – 2021»

Учасники освітнього процесу  ЗОШ №10 провели  найбільший урок у світі від ЮНІСЕФ «Планета-мій дім», взяли участь у конкурсі читців поезії Лесі Українки «Лісова пісня – 21», Всеукраїнському відкритому уроці до Всесвітнього Дня Землі від телеканалу ПЛЮС ПЛЮС, Освіторія, WWF, шкільному проєкті «Уроки парламентаризму», тренінгах та вебінарах на сайтах «Всеосвіта», «На Урок», 4D Education Institute. Вчителі закладу презентували досвід на сайті «Всеосвіта» (отримали сертифікати)

Учні ЗОШ №7 у квітні стали учасниками Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», за результатами якого отримали подяку за роботу «Захищаючи себе, дбаєшь про безпеку інших», міського онлайн-фотомарафону юних фотоаматорів «Світ навколо» та конурсу сатири «Сміхослов».

Школярі ЗЗСО №60 взяли участь  у Всеукраїнському конкурсі «Година Землі», Всеукраїнських  інтернет – конкурсах «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка» і «150 імен Лесі Українки»,  обласному конкурсі дитячих малюнків та робіт декоративно-прикладної творчості на протипожежну та техногенну тематику «Пожежі краще запобігти!», обласному конкурсі малюнків «Охорона праці очима дітей», районному етапі регіонального конкурсу “Цінність води для кожного з нас”, ​V Всеукраїнській акції «Happy Мяу для Мурчика», всеукраїнському тижні шкільного активізму «Спільно Сильно» та інтернет-конкурсі «Конкурсна весна-2021».

Двоє учнів отримали дипломи  І та ІІ ступенів Всеукраїнського конкурсу ім.. П.Яцика, один посів ІІ місце у заочному конкурсі  з інфомедійної творчості «Пролісок».

Учениця 7-А класу ЗОШ №44 перемогла у районному етапі обласного конкурсу «Знай і люби свій край» у розділі: «Образотворче мистецтво: графіка, живопис, книжкова графіка» , учень 8 класу Божко Ігор – фіналіст ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проходив у форматі Всеукраїнського відкритого марафону, та взяв участь, як фіналіст Марафону, в юрбівці “Українська мова – важлива”. Категорія – декламування власного вірша “Моя зброя” за покликанням: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=787756951856005&id=122218175076556

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *