Засідання школи цифрових навичок “Інформаційна безпека користувачів онлайн-платформ: захист персональних даних”

21 квітня 2021 року бібліотекарі закладів освіти міста взяли участь в онлайн-засіданні школи цифрових навичок «Інформаційна безпека користувачів онлайн-платформ: захист персональних даних».

Питання захисту персональних даних постійно присутні в повсякденному житті людей: на роботі, пі час взаємодії з державними органами влади, у закладах охорони здоров’я, під час купівлі товарів та послуг, під час подорожей та користування Інтернетом.

Що таке персональні дані, які існують підстави для обробки персональних даних, які права мають українці у сфері захисту персональних даних, як перевірити, чи безпечно оброблятиме сайт персональні дані, як захистити персональні дані в соціальних мережах, що робити, якщо ваші права в цій сфері були порушені та багато інших питань було розглянуто на засіданні.

Консультант ЦПРПП, Пономаренко Світлана Євгенівна, ознайомила бібліотекарів закладів освіти із нормативними документами, які допоможуть захищати свої персональні дані онлайн та запобігати порушенням, а також як захистити персональні дані під час дистанційного навчання.
Учасникам засідання було презентовано освітній серіал «Персональні дані», створений Міністерством цифрової трансформації за підтримки ПРООН. Серіал доступний на платформі «Дія. Цифрова освіта».
Під час обговорення присутні дійшли висновку, що цифрова грамотність необхідна кожному з нас. Це одна з восьми ключових компетенцій, якою має володіти кожен громадянин нашої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *