Ідеї використання інтернет-ресурсів: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

naurok.com.ua

Добірка матеріалів, присвячених онлайн-ресурсам для вчителів.

Мережа та різноманітні інтернет-ресурси дарують колосальні можливості для отримання освіти та саморозвитку. Йдеться про численні електронні книги, статті, інтернет-сервіси, вебінари, лекції, тренінги, онлайн-квести, AR-додатки та багато іншого. Саме завдяки цифровізації світу вчительство отримує можливість використовувати прогресивні методи та прийоми, які справді вражають! Та допомагають неабияк зацікавити учнів.  

Торік освітяни стикнулися з необхідністю екстренної адаптації до нового формату роботи – дистанційного. І от уже українська освіта почуває себе в онлайні як риба у воді. І це чудово! Утім, звісно, завжди є чому повчитися. Саме тому ми дібрали для вас цікаві розробки з Бібліотеки «На Урок», присвячені особливостям роботи з онлайн-ресурсами.


Назва: Вебресурси як засіб розвитку професійної компетентності керівника гуртка
Авторка: Стандрет Галина Несторівна
Про матеріал: Пропонована розробка містить теоретичний матеріал для керівників гуртків. Ви ознайомитеся зі специфікою роботи з такими сервісами: YouTube, Google+, Facebook та Skype. Авторка наголошує на тому, що педагог має бути не лише на одному рівні з учнями, а й іти на крок попереду від них. Адже вчительська професія вимагає постійного самовдосконалення і саморозвитку.


Назва: Онлайн-ресурси та самоосвіта педагогів
Авторка: Городецька Оксана Германівна
Про матеріал: Розробка містить короткий опис особливостей та переваг найпоширеніших сервісів, які вчительство обирає для організації дистанційного навчання. Авторка стверджує, що модель діяльності сучасного педагога передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися та ніколи не припиняти творчий пошук. 


Назва: Методичний посібник «Інтернет-технології у професійній діяльності вчителя біології»
Автор: Соколов Ігор Володимирович
Про матеріал: Пропонований методичний посібник присвячено особливостям застосування освітніх інтернет-технологій у професійній діяльності сучасного вчителя біології. У ньому ви знайдете 60 посилань на безкоштовні вебресурси та інструктивно-методичні матеріали. Посібник рекомендовано для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів та студентів педагогічних вищих навчальних закладів.


Назва: Використання хмарних технологій та сервісів в освітньому процесі
Авторка: Жифарська Наталія Євгеніївна
Про матеріал: Добірка ефективних хмарних технологій та інтернет-ресурсів, які стануть надійними помічниками вчителя під час організації онлайн-занять. Авторка ділиться з учителями власним досвідом використання артскрайбінгу, Thinglink та Umaigra. Це справді цікаво та ефективно!


Назва: Освітня технологічна платформа Edmodo (з досвіду використання у загальноосвітній школі)
Авторка: Горбатко Олена Володимирівна
Про матеріал: Розробка присвячена таємницям практичного використання сервісу Edmodo. Це освітня технологічна платформа, яка дає вчителям можливість ділитися публікаціями, створювати вікторини та опитування, а також налагоджувати комунікацію з учнями та їхніми батьками.


Назва: Використання віртуальних інтерактивних дошок Padlet і Linoit на уроках хімії
Авторка: Куркай Наталія Володимирівна
Про матеріал: Інтерактивні дошки Padlet і Linoit допоможуть зробити процес навчання яскравим, наочним і динамічним. У презентації можна ознайомитися з можливостями використання цих дошок під час онлайн-занять. Це зручний і доступний формат для кожного, адже для практичного використання достатньо лише мати смартфон.


Назва: Майстер-клас «Google-сервіси на уроці української мови та літератури»
Авторка: Пересунько Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Розробка містить інформацію про важливі для роботи педагога можливості Google-сервісів (пошта gmail, диск, презентації, форми, додатки та документи) для освітян. На дошку Padlet учителька додала посилання на приклади практичного застосування сервісів. 


Назва: Використання сервісу google classroom на заняттях з історії
Авторка: Малига Надія Миколаївна
Про матеріал: У пропонованому матеріалі ви знайдете важливі теоретичні відомості про застосування безкоштовних сервісів Google – Suit for Education. Сюди входить: система управління навчанням Google Classroom, поштова служба Gmail, хмарний накопичувач Диск та текстовий редактор Документи.


Назва: Різні способи створення скріншоту на комп’ютері та смартфоні. Покрокова інструкція додавання скріншотів або фото у Google Classroom
Авторка: Зануда Альона Миколаївна
Про матеріал: Презентація присвячена зручним онлайн-інструментам для створення скріншоту на комп’ютері та смартфоні. Також тут ви знайдете покрокову інструкцію з додавання скріншотів або фото у Google Classroom. 


Назва: Особливості використання сервісу Google classroom
Автор: Рекута Сергій Олександрович
Про матеріал: Розробка присвячена особливостям використання сервісу Google Classroom в умовах дистанційного навчання. У теоретичному блоці є методичні рекомендації щодо впровадження сервісу в контексті технології «Перевернутого класу».


Назва: Майстер-клас «Інтернет-ресурси для створення інтелект-карт»
Автор: Лахман Тетяна Володимирівна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе познайомити колег та школярів з основними принципами створення інтелект-карт та з найцікавішими інтернет-ресурсами. Працювати з інтелект-картами справді неймовірно просто!


Назва: Онлайн-іструменти під час змішаного та дистанційного навчання на уроках англійської мови
Автор: Клімова Олена Анатоліївна
Про матеріал: У статті йдеться про різноманітні онлайн-інструменти. які можна використовувати на уроках англійської мови під час змішаного або дистанційного навчання.


Назва: Навчання читання англійською мовою на початковому етапі з використанням інтерактивних онлайн-платформ
Автор: Доманска Анастасія Вікторівна
Про матеріал: Творчий звіт, завдяки якому ви отримаєте багато цікавої інформації (з власного досвіду педагога!) про особливості навчання читання дітей із використанням різноманітних онлайн-платформ. Насправді це не складно та дуже цікаво (і вчителю, і учням!).


Назва: Використання інтерактивних онлайн вправ як засіб розвитку мотиваційної активності учнів
Автор: Дитюк Катерина Олегівна
Про матеріал: У пропонованій методичній розробці ви знайдете перелік цікавих інтернет-сайтів та мобільних додатків з інтерактивними вправами, які допоможуть урізноманітнити навчальний процес та мотивувати учнів до активної роботи. Також авторка надає детальний опис та алгоритм роботи з ними.


Назва: Методика згуртування учнів в умовах онлайн-навчання «Серце класу»
Автор: Холодняк Анна
Про матеріал: Методика згуртування учнів в умовах онлайн-навчання «Серце класу» покликана визначати первісну діагностику психологічної атмосфери в групі; розвивати креативні навички, уміння працювати в команді, формувати позитивну атмосферу; виховувати дружні стосунки в колективі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *