Методична сесія «Технології дистанційного навчання в освітньому процесі з хімії та біології»

25 квітня 2021 року відбулася онлайн-методична сесія для керівників, учителів біології та хімії закладів загальної середньої освіти м. Миколаєва «Технології дистанційного навчання в освітньому процесі з хімії та біології», організована Центром професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради та ЗОШ І-ІІІ ступенів №57 ім. Т.Г.Шевченка. Упровадження технологій дистанційного навчання в умовах карантину – це нова організація освітнього процесу, яка актуалізувала безліч питань вчителів та шкільної адміністрації.

Директор Центру Тарасова О.В. акцентувала увагу на перевагах й недоліках технологій дистанційного навчання. Ольга Володимирівна зауважила, що з початку пандемії педагогічними колективами, окремими учителями накопичено чималий досвід впровадження технологій дистанційного навчання. Тарасова О.В. проінформувала учасників зустрічі про проєкт BASF Kids’Lab, використання на уроках інтерактивних робочих аркушів.

Консультант Центру Мазуркевич Л.І. підкреслила, що молодь сьогодні у переважній більшості обирає дистанційне навчання і задача вчителя – вмотивувати самого себе та учнів.

Учасники заходу ознайомилися з роботою інформаційної системи Миколаївською ЗОШ І-ІІІ ступенів №57 ім. Т.Г.Шевченка на платформі Google Workspace та з її перевагами. Змістовними і цікавими були презентації директора школи Малахова А.А. та заступника директора Хмельної Оксани Григорівни. Практичними порадами з досвіду роботи поділилися молоді вчителі біології, хімії, продемонструвавши нове сучасне обладнання та його можливості. Багато напрацювань молодих педагогів з використання віртуальних екскурсій, інтерактивних плакатів, різноманітних сервісів для створення інтелектуальних карт, віртуальних лабораторних робіт та дослідів зацікавили аудиторію, які відмітили, що захід носив практичний характер, було продемонстровано ефективні форми роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *