В Україні запустили платформу з цифрової освіти

osvita.ua

Компанія Facebook за підтримки Міністерства цифрової трансформації запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital.

Як повідомили у Міністерстві, платформа з цифрової освіти від Facebook запускається в рамках інформаційної кампанії Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні, яка присвячена розвитку цифрових навичок громадян.

Очікується, що платформа дозволить надати школам і сім’ям в Україні ресурси, необхідні для створення безпечних, здорових та сприятливих цифрових спільнот, а також призначені для використання у класі та вдома.

«Ці ресурси стають дедалі актуальнішими, оскільки все більше людей переходять на дистанційне навчання у зв’язку з COVID-19, а молоді люди проводять більше часу в електронних пристроях» — підкреслили у Мінцифри.

Уроки та ресурси на платформі базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом та Каліфорнійським університетом у Берклі.

Вони розроблені з метою допомогти молоді розвинути навички, необхідні для того, щоб стати відповідальними цифровими громадянами та отримати ще більше можливостей.

Інформація розділена на п’ять основних блоків: «Основи цифрової грамотності», «Благополуччя», «Спілкування в Інтернеті», «Соціальний вплив у цифровому середовищі» і «Цифрові можливості». Вона розроблена для того, щоб допомогти сформувати основні компетенції та навички, необхідні молодим людям для безпечного користування ресурсами цифрового світу.

Кожна з зазначених тем містить готові до використання плани занять для опрацювання обраних питань учителями зі своїми учнями. Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти цікаві вправи, що допоможуть краще орієнтуватися в Інтернеті та створювати онлайн-спільноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *