Онлайн-конференції «Цифрова компетентність бібліотекаря закладу освіти»

24 березня 2021 року бібліотекарі закладів освіти міста взяли участь в онлайн-конференції «Цифрова компетентність бібліотекаря закладу освіти».

Захід проходив в рамках Європейського тижня цифрової грамотності, який стартував 22 березня 2021 року.

Цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн.

Учасники конференції отримали інформацію стосовно безпеки дітей в цифровому середовищі, перелік онлайн-ресурсів, які допоможуть удосконалити знання з цифрової грамотності та рекомендації Міжнародного союзу електрозв’язку про захист дітей в інформаційному просторі.

Для того, щоб бібліотека стала справжнім хабом цифрової освіти, шкільним бібліотекарям було запропоновано взяти участь в онлайн-марафоні «Цифрова грамотність людей та спільнот», який відбудеться 26 березня 2021 року на платформі ZOOM. Організаторами заходу є ВГО Українська бібліотечна асоціація, секція працівників публічних бібліотек та Міністерство цифрової трансформації України.

Дякую всім учасникам конференції за активну участь і жвавий інтерес до теми формування цифрової грамотності.

Пономаренко С.Є., консультант ЦПРПП

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *