Онлайн конференція для шкільних бібліотекарів закладів освіти “Ярмарок бібліотечних інновацій”

6 травня 2020 року для шкільних бібліотекарів закладів міста відбулася онлайн конференція з теми «Ярмарок бібліотечних інновацій: з досвіду самоосвітньої діяльності під час карантину».

Учасники конференції взяли участь у обговоренні структури дистанційної освіти, її переваг, таких як: надання якісно нових можливостей самопідготовки та удосконалення професійних знань, здобуття освіти на відстані з використанням локальних та глобальних мереж, вільний графік навчання, незалежність від місцеперебування, ефективна система організації самоконтролю та контролю навчання, гнучкість та індивідуальний підхід в організації та проведенні процесу навчання, відсутність індивідуальних обмежень, таких як вік і комунікабельність.

Методист НМЦ, Пономаренко Світлана Євгенівна, надала інформацію про загальновідомі платформи дистанційної освіти, на яких можна пройти навчання та отримати сертифікат: «ВУМ» (Відкритий Університет Майдану), «Прометеус», «ED Era», «Дія. Цифрова освіта», «На урок», «Освіторія», «Всеосвіта» та інші.

Шкільні бібліотекарі поділилися досвідом роботи, а саме як під час карантину продовжувати надавати просвітницькі та інформаційні послуги та за допомогою онлайн-сервісів та ресурсів підібрати книги для читання, ознайомитись з повнотекстовими виданнями, здобути та перевірити нові знання за допомогою інтерактивних вправ, отримати допомогу віртуальних бібліографів, знайти необхідні матеріали для дистанційного навчання.

За цікавий та змістовний матеріал висловлюємо подяку: Лянній О.В. (ЗОШ №24), Лебедєвій В.І. (ЗОШ №40), Остапенко К.Ю. (гімназія №3), Левченко О.О. (ЗОШ №14), Лембі І.В. (ЗОШ №15).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *