“Сімейна розмова”

Інформаційно-освітня протиалкогольна програма «Сімейна розмова»

Завдання  школи полягає в тому, щоб надати під­літкам необхідних  знань та сформувати вміння і навички щодо реалізації здорово­го способу життя, навчити школярів визначати життєві цінності, спонукати відпові­дально ставитися до власних вчинків і власного здоров’я.    Важлива роль у цьому на­лежить психологічній службі школи, яка разом із адмініст­рацією, педагогічним колек­тивом планує і реалізує різні напрямки профілактичної роботи,  в тісно­му зв’язку з батьками через різні форми їх участі у шкільному житті.  Починаючи з лютого 2011року  29-ти  шкільних психологів, соціальних педагогів міста ( ЗНЗ№ 1, 3, 7, 10, 11, 13, 15, 18, 40, 35 ,24, 47, 44, 25, 32, 56, 34, 39, 42, 49, 48, 51, 20, гімназії № 2,3,4, 41 , І Укр. гімназія, ММК) були залучені до апробації інформаційно-освітньої протиалкогольної програми для учнів 7 класів та їх батьків «Сімейна розмова»., з вересня всі навчальні заклади забезпечені методичними матеріалами щодо впровадження зазначеної програми.

Мета програми:

  •   формування свідомого ставлення дітей до проблеми вживання психоактивних речовин,  формування відповідального ставлення до власного здоров’я, життя;
  •  впровадження сучасної системи постійно діючих виховних протинаркотичних та протиалкогольних профілактичних занять для учнів та їх батьків.

Навчання здоровому способу життя на засадах розвитку життєвих навичок має зробити молоду людину спроможною використовувати знання і змінювати ставлення до проблеми,  формувати   навички необхідні для прийняття позитивних рішень спрямованих на  захист власного здоров’ я та здоров’ я інших.

До вашої уваги представлено матеріали участі практичних психологів навчальних закладів міста

в інтернет-конференції “Досвід впровадження Сімейної розмови”

Миколаївська гімназія № 4

ЗОШ № 47

Академія дитячої творчості та ЗОШ № 42

Миколаївська гімназія № 3

Миколаївська гімназія № 41

ЗОШ № 25

І Українська гімназія імені Миколи Аркаса

ЗОШ № 11 (презентація)

ЗАВАНТАЖИТИ 

ЗОШ № 24 (презентація)

ЗАВАНТАЖИТИ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *