Тренінг «Проєктна діяльність закладу освіти»

25 лютого на базі  Науково-методичного центру в рамках міського проєкту «Науковці – педагогам» заступником директора НМЦ Ганною Іллівною Деркач спільно з викладачами МКУ ім. П.Орлика доцентом Шлєпньовим А.М., професором Євдокимовою Н.О. та за участі аспірантів університету для заступників директорів з навчально-виховної роботи проведено тренінг «Проєктна діяльність закладу освіти»

Під час тренінгу Ганна Іллівна наголосила, що в умовах децентралізації, автономії освітніх установ перед керівниками закладів освіти   постають питання пошуку додаткових фінансових ресурсів, активізації фандрайзінгової діяльності, необхідність оволодіння навичками розробки та оформлення проєктів щодо участі у міжнародних програмах, конкурсах. Заступники директорів  дізналися про можливості вирішення проблем фінансування у галузі освіти шляхом залучення грантів, отримали практичні поради щодо оформлення проєктних заявок. Працюючи у групах, учасники тренінгу розробили «макет» проєкту, визначивши проблему, її причини, наслідки, окресливши мету та завдання проєкту, після чого представили результати групової роботи експертам.

Особливу увагу привернули проєкти, спрямовані на створення медіа центру, STEM-лабораторії та ресурсної кімнати для учасників освітнього процесу, які мають особливі освітні потреби.

Вважаю, що такі заходи є дуже корисними, адже вони сприяють формуванню нового типу управлінця-менеджера.

За дорученням учасників тренінгу, заступник директора СЗОШ №22 Катерина Мечет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *