19.02.2020 року для шкільних бібліотекарів відбулося засідання школи медіапросвіти “Медіасередовище сучасного учня та роль бібліотеки в ньому”

19.02.2020 року в бібліотеці економічного ліцею №2 для шкільних бібліотекарів Заводського району відбулося засідання школи медіапросвіти «Медіасередовище сучасного учня та роль бібліотеки у ньому».

Упровадження медіаосвітнього напряму роботи в закладі освіти неможливе без сучасної шкільної бібліотеки та медіа-грамотного шкільного бібліотекаря. На сьогоднішній день, бібліотека економічного ліцею не тільки потужний інформаційний центр, а й центр інтелектуального розвитку особистості. У бібліотеці створено всі умови, як для праці так і відпочинку: зроблено сучасний ремонт, є затишна зона для релаксації, встановлено декілька комп’ютерів для роботи учнів і вчителів, комп’ютеризоване робоче місце для бібліотекаря.

Завідуюча бібліотекою Таранова Ольга Миколаївна, яка багато років поспіль займається вивченням та впровадженням медіаосвіти в освітній процес ліцею, ознайомила своїх колег із історією створення закладу освіти, етапами реформування бібліотеки, основними напрямками роботи, такими як: проведення з учителями інтегрованих уроків з використанням медіа, занять з формування медіаграмотності та медіакультури, створення комп’ютерних презентацій, відеофільмів, буктрейлерів.

Методист НМЦ Пономаренко Світлана Євгенівна, підбила підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020», за результатами якого, Таранова Ольга Миколаївна посіла ІІ місце в номінації «Медіакультура в бібліотечному середовищі», а завідуюча шкільною бібліотекою СЗОШ №22, Бондар Софія Вікторівна, посіла ІІІ місце в номінації «Бібліотека – територія читання». Колеги радо привітали переможців та побажали подальших успіхів у роботі.

На завершення заходу, методист ознайомила шкільних бібліотекарів із інноваційними мобільними технологіями, а саме мобільними додатками, які можна використовувати як для залучення нових користувачів так і розширення спектру бібліотечних інтернет-послуг.

Висловлюємо подяку адміністрації закладу освіти за створення умов щодо проведення методичного заходу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *