Тренінговий Центр “Сертифіковані українські технології освіти”

Керівники закладів дошкільної освіти щороку стикаються з труднощами в управлінні, які викликані змінами у законодавстві. Деякі нововведення без спеціального навчання та самостійно реалізувати складно.

Саме з метою допомоги в опануванні особливостями розробки та впровадження постійно діючих процедур з організації харчування у закладі освіти, заснованих на принципах НАССР, для керівників, медичних сестер, робітників харчоблоку був проведений семінар-тренінг.

Тренер Любов Ківшарь (головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Київської ОДА) надала коментарі щодо законодавства з питань харчування, представляла практичні матеріали щодо застосування програм-передумов системи НАССР, які охоплюють такі процеси: вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання; чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь); здоров’я та гігієна персоналу; специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками; зберігання та транспортування; контроль за технологічними процесами тощо.

Позитивні відгуки про змістовність та практичність порад тренера радують, адже це свідчить, що спеціалісти отримали знання, які зможуть застосувати у складних питаннях організації харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *