Проєкт “Цифрові хаби” в Миколаєві

У рамках проєкту “Цифрові хаби” м. Миколаїв Центром професійного розвитку педагогічних працівників 8 жовтня 2024р. на базі Будинку вчителя та Цифрового освітнього центру проведено офлайн-захід щодо підвищення кваліфікації педпрацівників з теми «Створення цифрового освітнього середовища закладів загальної середньої освіти. Штучний інтелект та майбутнє освіти», до участі в якому долучилися керівники ЗЗСО, заступники з НВР, педагоги.

Модератор заходу Ганна Деркач, в.о. директора ЦПРПП, акцентувала увагу учасників заходу на актуальності саморозвитку з питань цифровізації освітніх процесів; детально зупинилася на +/- використання штучного інтелекту. Ганна Іллівна представила гостей із Києва, які були запрошені до участі в зустрічі.

Марина Лютинська, менеджер з регіонального розвитку TATL Technology, AI Expert, сертифікований тренер MIE Trainer у Microsoft (м. Київ), презентувала освітню інформаційну систему «Єдина школа»; продемонструвала практичне використання ШІ для автоматизації адміністративних процесів у ЗЗСО.  

Зоя Ліра, провідний фахівець відділу навчання компанії TATL Technology, провела майстер-класи «Безпаперове ведення шкільної документації: очікування та реалії. Кращі практики застосування нейронних мереж при створенні авторського календарно-тематичного плану. Створення промтів». 

Учасники заходу із зацікавленням виконували практичні вправи щодо  використання ШІ для розробки річного плану роботи закладу, підготовки презентації до звіту директора перед громадськістю, контролю за заповненням класних журналів, оцінювання знань учнів, імпортування лекційного матеріалу в тести тощо. 

Комунікація була корисною. За підсумками зустрічі окремі представники закладів зареєструвалися в системі «Єдина школа», виявили бажання взяти участь в експериментальній діяльності проєкту «Цифрові хаби». 

За підсумками роботи педагоги отримали сертифікати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *