Керівники ЗЗСО обговорили актуальні питання під час форсайт-сесії

13 вересня о 10.00. керівники закладів освіти та заступники з навчально-виховної роботи в режимі онлайн долучилися до участі в роботі форсайт-сесії «Новий навчальний рік: подолання викликів, нові підходи, складові ефективності». 

В.о. директора ЦПРПП Ганна Деркач, модератор зустрічі, представила детальну аналітичну інформацію про досягнення освітньої галузі в 2023/2024н.р. Особливу увагу акцентувала на здобутках учнівської молоді та перемогах освітян на усіх рівнях (регіональному, державному, міжнародному); завданнях педагогічних колективів щодо надолуження освітніх втрат і розривів; підготовки до ЗНО/НМТ-2025. 

Ганна Іллівна презентувала збірки, укладені консультантами Центру в співавторстві з педагогами:

  • «Освіта в умовах воєнного стану: реалії, виклики, досвід, здобутки» (4 випуски);
  • «ПаноРАМА кращих практик підготовки до ЗНО/НМТ»;
  • «ЗбірНик локальних документів у формах та зразках».

Учасники заходу із зацікавленням ознайомилися з досвідом роботи колег:

  • ліцею №19 «Академія педагогічного розвитку – запорука внутрішньої системи підвищення професійної майстерності педагогів»;
  • ліцею №22 «Комлексно-цільові проєкти як ефективний інструмент управлінської діяльності»;
  • гімназії №36 «Кава з директором – нова традиція відвертого спілкування».

Ірина Романіченко, консультант Центру, представила управлінцям «Кейс керівника: 2024/2025», який містить розділи: Освітні зміни. Нормативно-правові засади діяльності ЗЗСО. Орієнтовний перелік організаційних наказів по закладу на початок навчального року (із зазначенням підстави для видання). Запропонувала у зручний для кожного час детальніше ознайомитися з матеріалами; здійснити самоаналіз відпрацювання нормативних документів і прийняття відповідних управлінських рішень.

Учасники сесії зауважили:

«Дякуємо. Зустріч була змістовною і корисною.»

«Своєчасно розглянуто актуальні питання, нововведення 2024/2025н.р..».

«Слова щирої вдячності Ганні Іллівні, консультантам Центру! НАДИХАЄ Ваше бажання побачити «родзинки» кожного закладу, підтримка в підготовці та опису досвіду, конструктивні поради щодо презентації колегам. Так тримати! Чекаємо нових зустрічей!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *