Тренінг для вчителів «Профілактика ВІЛ-СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб серед педагогічної та учнівської (студентської) громадськості Миколаївської області»

Залежності у дітей і підлітків – це непростий виклик у сучасному світі. Вони є однією зі значних проблем сучасного життя, а система заходів з профілактики адиктивної поведінки у підлітків є надзвичайно важливою темою сьогодення. За даними дослідження, кількість звернень до працівників психологічної служби щодо профілактики шкідливих звичок, різних видів залежності та формування культури здорового способу життя становить 397 520 звернень, з них: 143 322 звернення батьків здобувачів освіти, 149 996 –  педагогічних працівників,  73 427 – здобувачів освіти та 30 775 –інших зацікавлених осіб. Проблема актуальна. 

Тому продовжуємо проводити навчання для педагогів з даної теми. 

19-21.08.2024 за сприяння центру професійного розвитку педагогічних працівників в рамках співпраці з БФ «Баварський Дім. Одеса» щодо реалізації проєкту «Профілактика ВІЛ-СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб серед педагогічної та учнівської (студентської) громадськості Миколаївської області» відбувся онлайн-тренінг для вчителів закладів загальної середньої освіти міста (Л№№3, 19, 34, 40, 55, ім. О. Ольжича; Г№№4, 6, 12, 2, 29, 30, 32, 39, 46, СНВК).

Учасники тренінгу отримали корисну та важливу інформацію про наркотичні та алкогольні залежності,  як ці шкідливі речовини впливають на наш мозок та життя; про інфекційні захворювання, яким шляхом вони передаються, які засоби та методи лікування. На заняттях розглянули питання щодо  формування цінностей, ефективного спілкування; закріпили знання про насильство, види та способи реагування на нього. Вчителі брали активну участь в обговоренні питань, виконували інтерактивні завдання, вирішували проблемні ситуації. Всі учасники заходу отримали сертифікати та матеріали для використання у роботі з учасниками освітнього процесу.

Висловлюємо вдячність БФ «Баварський дім, Одеса» та тренерам Ірині Свєташовій та Олені Кульбах. Професійно, змістовно, корисно!

Ми за здоровий спосіб життя!

Консультант ЦПРПП
Н.Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *