Проведено освітній орієнтир на тему: «Охорона дитинства в контексті викликів сьогодення. Взаємодія закладів дошкільної освіти з представниками установ, які опікуються захистом прав дітей»

Освітній орієнтир «Охорона дитинства в контексті викликів сьогодення. Взаємодія закладів дошкільної освіти з установами, що опікуються захистом прав дітей:  службами у справах дітей, центром соціальних служб, поліцією».

Традиційно, кожного року ЦПРПП проводить серпневі зустрічі з керівниками, заступниками директорів та вихователями-методистами закладів освіти міста, підсумовуючи здобутки минулого навчального року, обговорюючи виклики та завдання сьогодення, налаштовуючись на плідну взаємодію.

20.08.2024 в рамках серпневих зустрічей для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти проведено освітній орієнтир на тему: «Охорона дитинства в контексті викликів сьогодення. Взаємодія закладів дошкільної освіти з представниками установ, які опікуються захистом прав дітей». Захід відбувся за участі  представників служби у справах дітей Миколаївської міської ради, поліції, міського центру соціальних служб. Запрошено представника Центру гідності дитини УКУ.

Консультантом ЦПРПП Н. Гоберлас надано рекомендації з організації роботи закладів освіти щодо створення безпечного освітнього середовища, умов для забезпечення захисту життя та здоров’я дітей. Акцентовано увагу учасників зустрічі на об’єднанні зусиль педагогічних колективів закладів освіти, батьків, та установ і служб міста, які є суб’єктами взаємодії, залучення громадських організацій та інститутів щодо забезпечення та захисту прав дітей, здійснення соціально-педагогічного супроводу дітей вразливих категорій, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адаптаційних заходів для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, забезпечення відповідного реагування та вжиття заходів щодо запобігання та протидії будь-яких форм насильства. 

З метою налагодження співпраці з закладами освіти з даного напрямку виступили заступник начальника служби у справах дітей Миколаївської міської ради Т. Хижняк, інспектор відділу зав’язків з громадськістю УПП в Миколаївській області, ст. лейтенант поліції О. Зінькова, практичний психолог ММЦСС Г. Новікова, які познайомили з діяльністю установ та надали практичні рекомендації щодо взаємодії. 

Представник Центру гідності дитини Українського Католицького Університету В. Гавришко познайомила учасників з проєктом «Safeguarding. Безпека дитини в освітньому просторі», запропонувала пройти онлайн-курс для освітян на початку навчального року. 

На жаль, і в цьому році зустріч відбулася  в онлайн форматі, враховуючи безпекову ситуацію. Але це не завадило нам поспілкуватися, розглянути питання  щодо організації роботи у закладах дошкільної освіти з охорони дитинства та захисту прав дітей в контексті викликів сьогодення.

З початком нас! Хай рік принесе мирне небо і віру в найкраще! Плідної співпраці! Ми разом, а разом – це сила! Бережіть себе та близьких!

 Консультант ЦПРПП
Наталя Гоберлас

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *