Навчальний практикум для педагогів «Створимо коло безпеки»

Пандемія чи війна? Коли наше життя зазнало найбільших змін? Чи стало випадків домашнього насильства більше на сьогодні? Що робити дітям, якщо вони стали жертвою шкільного чи домашнього насилля? Як поводитися у нестандартних, небезпечних ситуаціях дітям поза межами закладу освіти? На ці складні питання можна отримати важливі відповіді, використовуючи карткову ігрову методику «Коло безпеки». Це настільна гра, яка допомагає сформувати в учасників освітнього процесу систему уявлень та знань щодо явища насильства, форм та методів його попередження та подолання, а також особливостей звернення по допомогу. 

Формування у дітей навичок безпечної поведінки має відбуватися повсякденно, як у мирний час так і у військовий. 

Тому, 25 квітня, на запит педагогів міста консультантом ЦПРПП Н.Гоберлас спільно з фахівцями соціально-психологічної служби Г№32 Л.Козлик та Л.Родзіною проведено навчальний практикум щодо опрацювання та використання у роботі  карткової методики «Створимо коло безпеки». У заході взяли участь заступники директорів з виховної роботи, соціальні педагоги, класні керівники Г №№13, 29, 32, 33, 44, 50, 56. 

Для педагогів були представлені особливості використання карткової ігрової методики «Коло безпеки», якими поділилася з досвіду роботи соціальний педагог Г№32 Л.Козлик.

Учасники мали змогу програти гру, яка містить в собі п’ять кіл, а саме: «Загальні поняття про насильство», «Дитина і булінг», «Дитина і насильство в мережі – Інтернет», «Дитина і домашнє насильство», «Дитина і незнайомці». Педагоги підвищили рівень знань щодо проблем, пов’язаних з насильством, ділилися роздумами щодо впровадження методики в освітньому процесі, розібралися в нюансах. Граючи, вчителі, як діти,   поринали у невимушену атмосферу, активно відповідали на питання, дискутували. Отримали рекомендації та алгоритми використання ігрової методики «КОЛО БЕЗПЕКИ» в своїй практичній діяльності під час онлайн-навчання,  та задоволення від живого спілкування з колегами.

Наприкінці  зустрічі проведено лотерею-розіграш. Фортуна посміхнулася класним керівникам Г№44, які стали переможцями лотереї й отримали комплекти карткової ігрової методики «Коло безпеки». 

Дякуємо Л.Козлик та Л.Родзіній за співпрацю у проведенні навчального практикуму, учасникам заходу –  за активність!

 Гру «Коло безпеки» мають всі заклади освіти міста, тому і мають можливість користуватися методикою під час проведення інформаційно-просвітницької роботи з усіма учасниками освітнього процесу. 

Вчимося, щоб навчати! Ми разом!

Консультант ЦПРПП Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *