Методика «Діти і війна»

Програма «Діти і війна: навчання технік зцілення» була розроблена колективом фахівців міжнародної організації CHILDREN AND WAR FOUNDATION первинно для організації психологічної допомоги дітям в часі війни на території колишньої Югославії. З того часу дана методика застосовувалася також у багатьох інших країнах земної кулі, охоплених війною чи іншими подіями з масованим психотравмуючим впливом, зокрема різного роду стихійними лихами. Методика створена на основі сучасних науково-базованих підходів травмо-фокусованої КПТ. Втім, особливістю даної методики є те, що її формат дозволяє навчити тренерів методики у ультракороткі терміни – і відповідно підготувати велику кількість фахівців. 

Методика “Діти і війна” дає можливість застосувати принципи втручань КПТ не на рівні спеціалізованої психотерапевтичної допомоги, а на рівні втручань «низької інтенсивності», що дозволяє охопити базовою психологічною допомогою велику кількість дітей у режимі раннього втручання у відповідь на досвід психотравмуючих подій. Це можливо також завдяки ефективному груповому формату застосування даної методики та залученню батьків у форматі окремих сесій. У ході цих зустрічей батьки не тільки отримують підтримку для себе, але й вчаться принципів підтримки дітей на дорозі зцілення та розуміння, за чим слідкувати у їхньому стані  та коли в разі потреби необхідно звертатися за більш спеціалізованою допомогою. 

У контексті війни в Україні цей підхід, уже апробований в часі подій 2014 року, дає можливості надати у швидкі терміни грамотну психологічну допомогу великій кількості потребуючих того дітей та родин.

   Проект реалізується за підтримки благодійного фонду «Коло сім’ї»,  фундації AMERICARES, NOVA UKRAINE та CHILDREN AND WAR FOUNDATION

Інформаційне джерело та посилання для завантаження посібника: https://i-cbt.org.ua/children_war/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *