Методінтенсив «Формуємо медіастійкість»

12.03.2024 о 13.00 в режимі онлайн для заступників директорів з навчально-виховної роботи відбувся методінтенсив «Формуємо медіастійкість».
До зустрічі долучилися 52 заступника з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти міста.

В.о. директора ЦПРПП Ганна Деркач акцентувала увагу присутніх на актуальності обраної теми. Так, 65% закладів освіти міста (41 заклад) є учасниками Міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедйна грамотність в освіті» та мають вагомі напрацювання з проблеми.
В інформаційній збірці «Освіта в умовах воєнного стану: реалії, виклики, досвід, здобутки» (випуск ІІ) презентовано досвід роботи педагогічного колективу ліцею №22 (директор Богун П.М.) з теми «Розвиток медіакомпетентностей педагогів і здобувачів освіти через інтеграцію медіакультури в освітній процес». Під час Марафону освітніх практик (05 березня 2024 року) презентований досвід ліцею №42 (директорка Олена Карпенко) з теми «Медіаграмотність: інструментарій розвитку та формування медіакомпетентності в умовах сьогодення».

Корисними були інтерактивні вправи, запропоновані кураторкою проєкту в Миколаївській області «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» Ганною Новицькою.

Присутні відзначили актуальність проведеного заходу, його практичну спрямованість; висловили слова щирої вдячності Ганні Деркач та Ганні
Новицькій за співпрацю й мотивацію до конструктивної взаємодії.

За відгуками учасників, методінтенсив, крім необхідної в умовах війни комунікації, надав ресурсну підтримку та позитивні емоції, сприяв розвитку медіакомпетентностей педагогів і здобувачів освіти, пошуку нових підходів до організації освітнього процесу задля підвищення його якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *