Онлайн-семінар для педагогів міста: «Суїцид у дитячому середовищі. Заходи профілактики та попередження»

Сьогодні в новинах, соціальних мережах спостерігаємо багато повідомлень про спроби та випадки дитячого суїциду, зросло число звернень до фахівців психологічної служби щодо наявності суїцидальної поведінки у дітей. При цьому за останні роки різко збільшилась кількість суїцидів серед дітей 5-14 років, більша частина яких припадає на групу підлітків чи молоді у перехідному віці. 

У зв’язку  з цим виникають питання: що спонукає дитину на такий крок? Як запобігти самогубству серед учнівської молоді? Як розпізнати симптоми та допомогти дитині вберегти життя? Що робити батькам в даній ситуації? Якою інформацією повинні володіти вчителі? Що робити  шкільним психологам для профілактики суїциду серед дітей та підлітків?  Питань багато… акцент має бути зроблений на профілактиці суїцидальної поведінки серед дітей та підлітків, соціально-психологічній підтримці. 

Враховуючи актуальність теми,  15.02.2024 консультантом ЦПРПП Наталею Гоберлас спільно з  Благодійним Фондом «Голоси дітей» в рамках методичного інтенсиву проведено онлайн-семінар: «Суїцид у дитячому середовищі. Заходи профілактики та попередження», в якому взяли участь заступники директора з виховної роботи, практичні психологи, соціальні педагоги, класні керівники закладів загальної середньої освіти міста.

Психологинею БФ «Голоси дітей» Євгенією Курченко професійно, ґрунтовно розкрито тему. Звернено увагу учасників на  чинники, які потребують підвищеної уваги дорослих до дитини, надано поради вчителям для надання допомоги підліткам: організація «швидких проєктів», «проєктних таборів», тренінгів вихідного дня, майстер-класів, технік саморегуляції тощо. Надано телефони гарячих ліній психологічної підтримки, де анонімно можна отримати  допомогу та підтримку. 

Дякуємо БФ «Голоси дітей» та педагогам за участь. Продовжуємо співпрацювати. До зустрічі на психологічних практикумах та практичних заняттях. 

Консультант ЦПРПП
Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *