Інформаційно-консультативна сесія «Особливості організації та проведення НМТ 2024»

До Національного мультипредметного тесту залишається менше чотирьох місяців. Які ж зміни у процесі складання іспитів  очікувати абітурієнтам і до чого бути готовими? Як організувати підготовку до складання учнями НМТ вчителям, що повинні знати випускники та їх батьки?.. 

Ці та інші питання щодо особливостей організації та проведення НМТ 2024 розглянуто 13.02.2024 на інформаційно-консультативній сесії для відповідальних осіб за організацію ЗНО/НМТ в закладах освіти міста. 

Консультант ЦПРПП Наталя Гоберлас окреслила основні нововведення, які чекають учасників НМТ у 2024 році. Так, процес складання НМТ суттєво зміниться: від дати, часу для проведення тестування, предметів до використання металошукачів та впровадження відеоспостереження. 

Цього року вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів: три обов’язкових (українська мова, математика, історія України) і один – на вибір. Також до предметів за вибором додалися географія та українська література.

Національний мультипредметний тест триватиме чотири години з перервою. Дві години триватиме перший блок іспиту з української мови та математики, потім – перерва 20 хвилин та другий блок завдань з історії України та довільний предмет. 

Дати проведення НМТ не будуть оприлюднювати. Таке рішення МОН України разом з УЦОЯО ухвалили з міркувань безпеки. Погоджено лише період проведення основної та додаткової сесії складання НМТ. Інформацію про дату та місце проведення іспиту кожен учасник зможе побачити у персональному кабінеті на сайті УЦОЯО не пізніше ніж за 10 днів до тестування. 

Учасники зустрічі обговорили терміни проведення тестування, структуру  та покрокові дії щодо реєстрації та отримання запрошення для проходження НМТ; вирішили проблемні питання щодо підготовки учнями необхідних документів для реєстрації, терміну проходження НМТ випускниками цього року тощо.

Дякуємо колегам, які долучилися до зустрічі. Готуємося спільно до проведення та успішного складання нашими випускниками НМТ 2024!

Консультант ЦПРПП
Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *