Онлайн-конференція бібліотекарів ЗЗСО міста

06.09.2023 р. відбулася онлайн-конференція бібліотекарів ЗЗСО міста  з теми «Шкільна бібліотека: працюємо на перемогу, тримаємо інформаційний фронт».

Учасники заходу обговорили ряд важливих питань, серед яких: якість освіти та роль бібліотеки в її покращенні, подолання освітніх втрат, забезпечення підручниками учнів 5-6-х класів НУШ, ефективність бібліотечної роботи в умовах війни та професійна діяльність бібліотекаря попри виклики сьогодення.

Світлана Пономаренко, консультант ЦПРПП,  ознайомила присутніх із результатами інвентаризації бібліотечного фонду підручників, залишки яких перерозподіляться в ті заклади освіти, де їх не вистачає. Також бібліотекарям були надані рекомендації стосовно освітніх втрат та освітніх розривів, та як шкільна бібліотека може покращити бібліотечно-інформаційні послуги на допомогу своїм користувачам.

Також під час заходу було продемонстровано практичний методичний кейс завідувача бібліотеки Миколаївської гімназії №15 Ірини Лемби. Вона ознайомила присутніх із концепцією розвитку своєї шкільної бібліотеки та організації нового бібліотечного простору.

Дякуємо всім колегам за активну участь в проведенні конференції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *