Освітній менторинг «Говоримо про те, що на часі: про реальність та виклики сьогодення»

У реаліях сьогодення набуває актуальності гнучкість, прогностичність та мобільність щодо забезпечення освіти в умовах дистанційного навчання під час воєнного стану в Україні.

З цією метою 08.09.2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників  в режимі онлайн проведено освітній менторинг «Говоримо про те, що на часі: про реальність та виклики сьогодення».

Деркач Ганна Іллівна презентувала досвід дистанційної роботи колег міста  у збірці «Освіта в умовах воєнного стану: реалії, виклики, досвід, здобутки», продемонструвала здобутки учнів та вчителів у цифрах і фактах. Особливу увагу керівників закладів освіти звернула не тільки на досягнення, але й на фактори зниження якості освіти. Рекомендувала шляхи подолання освітніх втрат.

Корисним та актуальним став обмін досвідом роботи педагогічних колективів щодо організації освітнього процесу під час дистанційного навчання:

  • Миколаївського ліцею ім. професора М.Александрова щодо цифровізації як складової освітнього процесу;
  • Миколаївського ліцею № 8 (юридичний) щодо створення умов для організації дистанційного навчання з використанням інформаційно-ресурсного забезпечення;
  • Миколаївського ліцею № 3. Психологічна служба та її роль у створенні середовища безпеки. Робота Кризового центру психологічної підтримки;
  • Миколаївської гімназії № 47. Організація виховного процесу в умовах воєнного стану. 

Романіченко Ірина Володимирівна надала консультацію щодо особливостей організації 2023/2024 навчального року. Акцентувала увагу на алгоритмі дій переходу освітнього процесу на змішану форму навчання; організацію навчання учнів, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації і здобувають освіту в закладах освіти країни перебування та України. 

Вважаємо, що презентований досвід, надані корисні методичні рекомендації та поради сприятимуть підвищенню якості освіти в особливих умовах сьогодення.

 Освітній менторинг дійсно був на часі, про що свідчать відгуки учасників заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *