15.03.2019 р. Огляд методичних заходів для психологів міста

15 березня методичною службою НМЦ, на базі Миколаївської гімназії №4, була організована зустріч психологів міста з представником Миколаївського міського центру зайнятості Суховою Тетяною Ігорівною. Під час цієї зустрічі психологів ознайомили з широкими можливостями консультаційної мережі «Моя професія» для учнів 9-11 класів. Зустріч була дуже цікавою та корисною. Всі учасники заходу отримали коди доступу до системи й тепер мають можливість залучити учнів до отримання консультації, щодо вибору свого професійного майбутнього.
В цей же день, на базі Миколаївської гімназії №4, методистом Арюпіною С.В. було проведено ще два заходи. А саме, друге заняття з циклу «Основи роботи з МАК». Під час якого учасники вивчали правила роботи на перших етапах консультування з МАК; важливі моменти в сесії, на які потрібно звертати увагу; особливості роботи з дітьми; роботу з родиною та відпрацьовували техніки роботи з асоціативними метафоричними картинками.
Друга зустріч, це заняття з циклу « Психологічні ігри в роботі шкільного психолога», яке було присвячено іграм для формування команди, покращення командної взаємодії, підвищення ефективності спілкування.
Також 15 березня в Науково-методичному центрі, Аліна Кучеренко провела семінар – практикум “Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального та психологічного розвитку дитини” для практичних психологів ЗДО міста. Учасники семінару мали можливість переглянути у колі прихід та діалог ляльки з учасниками заняття. Після знайомства з лялькою Юлею, обговорили свої відчуття, враження та особливості методики. В мікрогрупах працювали над створенням своєї Ляльки – персони з її власною життєвою історією, вподобаннями, страхами тощо, навіть створили умовні портрети майбутніх Ляльок-помічників. Учасники обговорили актуальність впровадження методики та можливість пройти навчання для подальшої роботи.

dav

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *