Чергове засідання ШМП міста на тему «Форми оцінювання на уроках в початковій школі»

19.03.2019р. на базі Миколаївського муніципального колегіуму імені В.Д.Чайки відбулось чергове засідання ШМП міста на тему «Форми оцінювання на уроках в початковій школі» за участю методиста початкової освіти науково-методичного центру Слободянюк Олени Володимирівни та керівника ШМП Кучеренко Галини Романівни. Заступник директора з НВР Черновалова Н.Л. ознайомила педагогів з досвідом роботи молодого педагога. Учасники заходу відвідали сучасний урок української мови в 2-А класі у своєї колеги Цаволик Ольги Валеріївни, під час якого вчителем використано різноманітні вправи та ігри: «Передбачення», «Асоціативний кущ», «Збери речення», «Струмочок», створення інтелектуальної карти. Постійний зворотній зв’язок з дітьми сприяв підвищенню їх мотивації. Протягом уроку педагог залучала учнів до самооцінювання та взаємооцінювання, яке здійснювалось на різних етапах навчальної діяльності – як на етапі планування виконання навчального завдання, так і по його завершенню.
Ольга Валеріївна поділилась своїм досвідом з колегами, щодо прийомів самооцінювання, використовуючи картку «Вчуся бути успішним».
Після аналізу уроку вчителі з’ясували перевагу формувального оцінювання та отримали алгоритм діяльності вчителя щодо організації формувального оцінювання. Особлива увага була приділена одній з важливих технологій оцінювання у початковій школі – технології портфоліо, яка відрізняється від традиційних методів оцінювання тим, що забезпечує вчителя обґрунтованою інформацією про процес і результати навчальної діяльності учня. Дякуємо адміністрації та колективу закладу за гостинність та організацію в проведенні засідання.

Матеріал підготовлено керівником ШМП Кучеренко Г.Р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *