тренінг «Стереотипи, їх роль у житті людини та суспільства. Як подолати це явище у нашому житті?»

08.02.2019 на базі НМЦ заступником директора центру Деркач Г.І. та методистом відділу «Практичної психології та соціальної роботи» НМЦ Арюпіною С.В. проведено для директорів закладів освіти та їх заступників тренінг «Стереотипи, їх роль у житті людини та суспільства. Як подолати це явище у нашому житті?»
Мета та завдання заходу – розглянути поняття «стереотипи», їх види, причини виникнення; вплив стереотипів на спілкування між людьми; надати можливість учасникам відчути переживання, які виникають під час спілкування, коли когось у чомусь обмежують; сформувати навички безоціночного спілкування.
Під час тренінгу учасники, виконуючи різноманітні завдання, проаналізували переваги та недоліки такого явища як стереотипи й усвідомили, що стереотипи негативно впливають на стосунки між людьми, заважають налагодити ефективне, продуктивне спілкування, неупередженому ставленню до інших та призводять до порушення прав людей, а іноді й до дискримінації.
В ході роботи визначили, що стереотип це дуже стійкий і досить спрощений образ соціального об’єкта – групи, людини, події, явища, який складається в умовах дефіциту інформації як результат узагальнення особистого досвіду та уявлень, прийнятих у суспільстві, зрозуміли, як важко подолати це явище, але й як це важливо. Запропонували стратегію дій кожної особистості, щоб не допускати упередженого ставлення до людей, не приймати рішень під впливом стереотипів.
Висновок – толерантна поведінка під час взаємодії з іншими.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *