Тримаймося, підтримуємо один одного! Зберігаємо спокій!

 

Щоб не піддаватися паніці та підтримати своїх близьких пропонуємо декілька ігор з книгами, в них можна грати батькам з дітьми де завгодно.

 

Ігри з книгами

  1. Фантазер

Правила. Візьміть якусь дитячу книжку з картинками. Уважно розгляньте картинки разом із малюком і придумайте історію, не пов’язану з тією, про яку написана книга. Кілька разів виконайте це разом, а потім дитина і сама долучиться до вигадування.

  1. Детектив

Правила. Інший варіант цієї гри, коли мама чи тато, не показуючи дитині картинку, розповідає, що на ній зображено і зариває книгу. А дитина повинна знайти цей малюнок, орієнтуючись за маминим чи татовим описом. Потім помінятися ролями: описує дитина, шукаєте ви.

  1. Придумай казку

Правила. Візьміть декілька кольорових сюжетних картинок, виберіть наосліп і складіть казку. Коли складаєш казки потрібно спиратися на те, що:1. розповідати ненароком (казка повинна стосуватися по дотичній) тоді менше опору;2. казка повинна відповідати віковим особливостям:Ø казка для маленьких       маленькі звірі;Ø 5 – 6 років       принцеси, принци, маквіни;Ø для дорослих         побутові, чарівні;3. ім’я головного героя має бути співзвучне з ім’ям дитини (Тетянка – Менянка);4. повинна бути безпечна;5. реальна (ви повинні стати цією Феєю в реальному житті);6.перепліталися предикати різних модельностей (використовуємо різні аналізатори (колекцію) (чую, бачу …). 

Проводьте час із дітьми, обнімайте, цілуйте їх, будьте здорові
та
 МИРНОГО НЕБА НАД ГОЛОВОЮ!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *