Онлайн-інформаційно-аналітична нарада «Результати ЗНО – 2021

Зовнішнє незалежне оцінювання у результатах випускників міста Миколаєва – це історія про злети і падіння, історія, яку уже не змінити, але яку варто врахувати при підготовці до ЗНО-2022. Таку амбітну мету 28 вересня 2021 р. поставив собі Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Миколаївської міської ради на онлайн-інформаційно-аналітичній нараді «Результати ЗНО – 2021. Підготовка доЗНО-2022» для очільників закладів освіти Миколаєва. 

«У світі немає нічого абсолютно помилкового – навіть зламаний годинник двічі на добу показує точний час», –  стверджує  Пауло Коельо, а ми, використовуючи сильні сторони потужних закладів освіти (ММЛ, ГГ№3, ЗОШ №6), які долучилися до обговорення дієвих порад по створенню системного авторського підходу у підготовці здобувачів освіти до успішного складання ЗНО, маючи власні надбання, готові рецепти, надихнулися на результативну підготовку учнівства до ЗНО.

Директор ЦПРПП О.В.Тарасова звернула увагу на опитування усіх учасників освітнього процесу, яке фахівцями Центру узагальнено у причинно-наслідкових зв’язках; відзначено хоч і різні шляхи, проте прагнення єдиного результату – успішної підготовки до ЗНО.

Ольга Володимирівна проаналізувала ряд заходів, ініційованих ЦПРПП на підтримку закладів освіти, які постійно працюють, демонструючи передовий педагогічний досвід і актуальність порушеної проблеми.

Консультант ЦПРПП Шутяк Анастасія Олегівна провела глибоку аналітичну роботу із акцентами на порівнянні результатів за останні роки, визначенні лідерів із числа закладів освіти за наслідками ЗНО, здійснила моніторинг із кожного предмету та зупинилася на основних питаннях, які викликали утруднення, дала професійний коментар про несформовані  компетентності випускників,  у чиїх роботах проаналізовано типові помилки.

Відзначу, що практична значущість і сучасність заходу заслуговує поширення для дієвого відпрацювання актуальної проблеми ЗНО та якісної підготовки випускників і створення платформи підтримки педагогів зокрема і закладів освіти в цілому.

Маргарита Бондаренко, заступник директора з НВР
МЗОШ №1 імені Олега Ольжича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *