«Створення і оформлення портфоліо шкільного бібліотекаря»

28 квітня 2021 року 40 бібліотекарів закладів освіти міста взяли участь в засіданні Школи авторських ініціатив з теми «Створення і оформлення портфоліо шкільного бібліотекаря».

Напружена і багатогранна за змістом та творча за характером праця шкільного бібліотекаря щоденно вимагає від нього значних зусиль. Проте ті, для кого бібліотекар і бібліотека існують, цю працю не бачать.  Метод портфоліо дозволяє трохи підняти завісу професійних «таємниць» і на високому організаційному рівні представити досягнення та напрацювання бібліотекаря, пов’язати воєдино окремі аспекти його діяльності, представити велику, трудомістку і здебільшого невидиму для інших роботу найбільш повно і ефективно.

Створення професійного портфоліо – кропітка праця, але ці зусилля виправдають себе творчим зростанням, визнанням колег, зростанням авторитету шкільної бібліотеки.

Учасники заходу розглянули мету та завдання портфоліо, принципи та особливості, практичне значення, структуру, види, типи, способи презентації.

Консультант ЦПРПП, Пономаренко Світлана, ознайомила присутніх з концепцією бібліотечного портфоліо, надала методичні рекомендації щодо його оформлення.

Захід пройшов продуктивно, інформативно, змістовно. Бібліотекарі поповнили свої «методичні скарбнички» новою інформацією, яка дає можливість створити кожному індивідуальний портрет, систематизувати, проаналізувати і кваліфіковано представити свої професійні досягнення.

Дякуємо учасникам за співпрацю. Бажаємо творчих успіхів, нових ідей та позитивних емоцій. Рухаймося далі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *