Онлайн-засідання інтерактивної школи сучасного бібліотекаря «Бібліоколо»

14 квітня 2021 року для бібліотекарів закладів освіти міста відбулося онлайнзасідання інтерактивної школи сучасного бібліотекаря «Бібліоколо» з теми «Ефективність бібліотечного блогу та сторінки «Шкільна бібліотека» на сайті закладу освіти».

Сьогодні у віртуальному просторі існує безліч блогів, які своєю тематикою охоплюють особистісні, творчі та професійні сфери діяльності людей. Бібліотечна галузь не є винятком. Шкільні бібліотекарі міста активно використовують ці інструменти аби популяризувати свої заклади, ділитися думками про книги, літературні події, інформаційні продукти та технології XXI століття, обговорювати різні аспекти своєї професії і не тільки.

Консультантом ЦПРПП Пономаренко Світланою Євгенівною надано бібліотекарям рекомендації, які допоможуть їм у виробленні стратегії створення блогу, а саме:

– показати, що бібліотека є сучасною установою, готовою до конструктивного спілкування, критики, змін та інновацій;

– поліпшити спілкування з потенційними користувачами через діалог та коментарі;

– популяризувати інформаційні або інші послуги серед читачів, які шукають інформацію в Інтернеті, в тому числі у блозі;

– підвищити статус бібліотекаря та бібліотеки для того, щоб більше людей могли відповісти на запитання «Що таке бібліотека?» і «Навіщо вона потрібна?»;

– поширювати інформацію про послуги бібліотеки. 

Учасники заходу активно включилися в обговорення таких важливих питань стосовно того, як бібліотеки  можуть використовувати блоги, які можливості надає блог для організації професійного та особистого простору, як перетворити блог та сторінку «Шкільна бібліотека» на джерело інформації про різні бібліотечні події, які переваги та недоліки використання сторінки «Шкільна бібліотека» у соціальних мережах.

Дякую всім учасникам заходу за плідну співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *