Проведено онлайн-консультацію «Як підготуватися та успішно пройти інституційний аудит»

12.03.2021 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено онлайн-консультацію «Як підготуватися та успішно пройти інституційний аудит», учасниками якого стали 62 директори та їх заступники з навчально-виховної роботи.

Директор ЦПРПП Тарасова Ольга Володимирівна наголосила на оновленні функцій фахівців установи, модернізації методичного сервісу, звернулася з проханням до учасників заходу залучити педколективи до опрацювання анкети стосовно надання пропозицій ЦПРПП щодо координації діяльності професійних спільнот та здійснення партнерської взаємодії.

Ганна Іллівна Деркач, заступник директора ЦПРПП, у своїй презентації надала рекомендації щодо розробки внутрішньої системи забезпечення якості освіти, стратегії розвитку закладу освіти, визначення візії та місії установи, акцентувала увагу на проектуванні та адмініструванні ВСЗЯО, необхідності здійснення внутрішнього аудиту закладу освіти, запропонувала можливі шляхи реалізації стратегії розвитку закладу.

Під час консультації учасники отримали корисні поради, рекомендації практичного характеру, як підготуватися до інституційного аудиту та успішно його пройти, від директора ЗОШ №31 Архіпової Аліни Євгенівни, яка поділилася власним досвідом з проходження зазначеної процедури. Аліна Євгенівна презентувала модель самооцінювання якості освіти ЗОШ №31, поетапну розробку стратегії (політики) і процедур ВСЗЯО, приділила належну увагу видам та періодичності здійснення самооцінювання, методам та джерелам збору інформації. Директор школи продемонструвала також  модель самооцінювання 5Q, яка є вкрай необхідною під час визначення якості учнів, якості освітнього середовища, якості змісту, якості процесів та якості результатів.

Щиро дякуємо всім учасникам заходу та сподіваємось, що отримані рекомендації стануть у нагоді вам при підготовці до інституційного аудиту.

Матеріали заходу будуть надіслані у заклади загальної середньої освіти.

Відгуки

Миколаївська загальноосвітня школа І ступеня №65

Директор  Булинкіна Н.І.

Онлайн-консультація «Як підготуватися та успішно пройти інституційний аудит» (з досвіду роботи ЗОШ №31), що була організована ЦПРПП, справила на мене неоціненне враження. Адже інституційний аудит – це для мене нове. Я отримала висококваліфіковану, зрозумілу, доступну, дієву, чітку, покрокову інформацію про те, як підготуватися до аудиту, на які питання звернути особливу увагу. Надано джерела, куди можна звернутися за допомогою. І головне, що це зроблено заздалегідь, є час для підготовки. Тож щиро дякую організаторам та учасникам онлайн-консультації за проведення цього заходу на найвищому рівні.

Миколаївська ЗОШ №31

Дякую Вам за підготовку, проведення методичної консультації для керівників закладів освіти. Дуже слушні поради, практичні рекомендації для успішного проходження аудіту. Дякую адміністрації ЗОШ 31 за практичну спрямованість їх виступів щодо підготовки до проходження аудіту. Впевнені, що цей захід допоможе нам підготуватися до майбутнього аудиту. Особливо дякуємо Вам за підготовлену влучну презентацію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *