Безкоштовний освітній онлайн-курс для бібліотекарів «Бібліотека – відкритий публічний простір»

Українська бібліотечна асоціація підготувала безкоштовний освітній онлайн курс «Бібліотека – відкритий публічний простір» за підтримки Програми ООН із відновлення і розбудови миру «Громадська безпека та соціальна згуртованість».

Це перший в Україні спеціалізований онлайн-курс для бібліотекарів, де лекції читають живі викладачі. Курс розміщено на платформі «Відкритий університет Майдану».

Курс складається із 30 відеуроків (тривалістю 10-15 хвилин), об’єднаних у 5 основних тем:

  • Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.
  • Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
  • Бібліотека – доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
  • Бібліотека – місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
  • Бібліотека – адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.

Для кого цей курс:

Курс орієнтований на працівників невеликих бібліотек (міських, районних, сільських), які щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів.

Зареєструватись на курс можна в будь-який час та пройти у вільному для себе графіку. Після завершення курсу слухачі отримують сертифікат, в якому зазначається кількість годин курсу.

Записатись на курс

Отже, долучайтеся і розпочинайте створювати свою сучасну бібліотеку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *