Ще 6 днів триватиме реєстрація на сертифікацію вчителів

До 31 січня триває реєстрація вчителів початкової школи для участі в сертифікації–2021.

Про це повідомили на сайті МОН.

Станом на 26 січня 1287 учителів виявили бажання пройти сертифікацію педагогічних працівників. Це – 64% від допустимої кількості учасників цьогорічної сертифікації.

У Запорізькій, Кіровоградській, Сумській та Чернівецькій областях припинили прийом документів, оскільки зареєстрували гранично допустиму кількість учасників. А найменше учителів подалися в Київській (17% від квоти області), Закарпатській (31%) та Дніпропетровській (38%) областях.

28–31 січня триватиме додатковий етап реєстрації, під час якого всі охочі вчителі початкової школи зможуть подати заявки, незалежно від квоти в тій чи іншій області.

Докладніше про реєстрацію можна прочитати за посиланням.

Незалежне тестування, перший етап сертифікації, відбудеться 27 лютого. Його організовуватиме Український центр оцінювання якості освіти.

Два наступні етапи проводитиме Державна служба якості освіти України:

  • самооцінювання власної педагогічної майстерності (29 березня – 20 квітня);
  • вивчення практичного досвіду учасників сертифікації (20 вересня – 12 листопада).

У МОН наголошують, що вчителі беруть участь у сертифікації на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому етапі. 

Нагадаємо, пройти сертифікацію-2021 зможуть до 2000 вчителів початкових класів. Про процедуру реєстрації дивіться тут. А тут можна дізнатись, як відбуватиметься тестування під час сертифікації.

Сертифікацію вчителям зараховують як проходження атестації.

2020 року пройти сертифікацію також могли до 2000 тисяч вчителів. Із 1591 одного зареєстрованого педагога сертифікацію успішно завершили 902.

2019 року сертифікацію пройшли 705 учителів початкової школи (могли до 1000 педагогів). Звіт про сертифікацію-2019 доступний тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *