Чим потужнішою є школа, тим кращі результати ЗНО, – МОН

osvita.ua

Результати зовнішнього незалежного оцінювання випускників свідчать про те, що чим більш потужною і ресурсозабезпеченою є школа, тим більш успішними є її випускники.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, коментуючи необхідність удосконалення мережі шкіл в Україні.Зокрема, у відомстві зазначають, що заходи з удосконалення освітньої мережі, що здійснюються впродовж останнього часу органами місцевого самоврядування у зв’язку з реалізацією адміністративно-територіальної реформи та відповідно до перспектив упровадження з 2027 року профільної освіти, спрямовано на суттєве покращення якості та ресурсного забезпечення освіти, зокрема в сільській місцевості.

«Як свідчать результати зовнішнього незалежного оцінювання, чим більш потужною і ресурсозабезпеченою є школа, тим більш успішними є її випускники. Доступ до якісної освіти напряму залежить від ефективності освітньої мережі. Вона, зокрема, є найбільш ефективним інструментом боротьби з нерівністю та дискримінацією у сфері освіти», – наголошують у Міносвіти.

Окрім того, у відомстві зазначили, що під час формування спроможної мережі братиметься до уваги потреба в забезпеченні всіх складових освітнього процесу, розташування шкіл з урахуванням місця проживання учнів, можливості транспортної системи, прогноз демографічної ситуації, рівень забезпеченості педагогічними кадрами, відповідність ресурсного забезпечення шкіл тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *