25грудня 2020 року для бібліотекарів закладів ЗЗСО відбулася онлайн-конференція

Відповідно до плану роботи НМЦ, 25 листопада 2020 року для бібліотекарів ЗЗСО відбулася онлайн-конференція, на якій розглядалися питання «Особливості атестації бібліотекаря ЗЗСО», «Новий Порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників» та «Х’ютагогіка: поради для бібліотекаря».

Всі ці питання тісно пов’язані між собою, тому що сучасний розвиток суспільства настільки стрімкий, що отримання академічної освіти не гарантує фахівцю бібліотеки достатніх знань у процесі трансформації бібліотечної галузі. Щоб залишатися в епіцентрі основних трендів розвитку громадянського суспільства, бібліотекар повинен постійно отримувати нові знання та навички.

За останні десятиліття проблема самоосвіти дорослих, що отримала назву «х’ютагогіка», стала актуальною темою. Це перспективний і цікавий напрям розвитку педагогічної науки, завдяки якому можливо самостійно налагодити процес безперервної самоосвіти та реалізуватися в сучасному бібліотечно-інформаційному просторі.

Самоосвіта за своїми результатами також може бути визнана підвищенням кваліфікації саме у зв’язку з тим, що особа під час відповідної діяльності здобула нові та/або вдосконалила раніще здобуті компетентності у межах професійної діяльності. 

Методист Пономаренко Світлана Євгенівна ознайомила учасників заходу  з ресурсами, які вони можуть використовувати для самоосвіти. Це –  платформа «Prometheus», «Цифрові комунікації в глобальному просторі», «Дистанційна Академія», «Інтернет в роботі бібліотеки», навчальний проєкт Онлайн-клуб «Суч@сний методист» «Бібліоміст», «Європейський Простір (EuProstir)», «Масові відкриті онлайн-курси (MOOC)».

Захід був інформаційно насиченим, шкільні бібліотекарі отримали важливу для них інформацію, яка допоможе їм професійно зростати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *