Онлайн-консультацію «Як підготувати бібліотеку ЗЗСО до інституційного аудиту»

Згідно з планом роботи НМЦ, 18 листопада 2020 року для бібліотекарів ЗЗСО проведено онлайн-консультацію «Як підготувати бібліотеку ЗЗСО до інституційного аудиту».

Освітня діяльність у закладі освіти неможлива без створення інформаційного простору, використання інформаційних ресурсів та комунікацій між учасниками освітнього процесу. Шкільна бібліотека, яка діє як інформаційний центр у закладі освіти, безпосередньо покращує результати навчання, надаючи широкий спектр програм, послуг та ресурсів, які підтримують викладання та навчання.

Методист  Пономаренко С.Є. ознайомила бібліотекарів з основними положеннями Порядку проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти, методичними рекомендаціями Державної служби якості освіти, представники якої здійснюватимуть перевірку закладів освіти та основними тезами критерію 1.3.5. «У закладі освіти створено простір інформаційної взаємодії та соціально-культурної комунікації учасників освітнього процесу (бібліотека, інформаційно-ресурсний центр тощо)».

Учасникам заходу надано рекомендації стосовно того, як буде оцінюватись цей критерій та що вже сьогодні можна зробити для успішного проходження інституційного аудиту.

У спілкуванні взяли участь 35 шкільних бібліотекарів. Після закінчення конференції активне обговорення відбулося у  соціальній групі «Шкільні бібліотеки міста» у Вайбер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *