Секційне засідання бібліотекарів закладів освіти

26 серпня 2020 року на платформі ZOOM відбулося секційне засідання бібліотекарів закладів освіти «Креативні практики у професійному розвитку бібліотечних працівників».

Керівники методичних об’єднань районів міста, члени творчої, проблемної групи обговорювали важливі питання сфери освіти та бібліотечної справи, а саме, як спланувати роботу шкільної бібліотеки  під час карантину, основні напрямки роботи на цей період, правила обслуговування читачів відповідно до рекомендацій МОНУ та МОЗУ.

Пономаренко Світланою Євгенівною, методистом НМЦ, надані рекомендації як відкрити «цифрові» двері бібліотеки та які додаткові ресурси на допомогу користувачам можна створити в розділі «Шкільна бібліотека» на сайті закладу освіти.

Також відбулося обговорення підсумків Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020». Михайленко Наталя Ігорівна, завідуюча бібліотекою Першої української гімназії імені М. Аркаса, яка посіла І місце в ІІ (обласному) етапі конкурсу, ознайомила присутніх із  впровадженням медіаосвіти в освітній процес гімназії, основними напрямками роботи, такими як: проведення з учителями інтегрованих уроків з використанням медіа, занять з формування медіаграмотності та медіакультури, створення комп’ютерних презентацій, відеофільмів, буктрейлерів.

Учасниками онлайн-зустрічі обговорювалися також питання перспективи розвитку бібліотек як сучасних моделей, питання професійної компетентності, підвищення самоосвіти, зокрема через дистанційне навчання на освітніх платформах. 

Дякуємо колегам за активну участь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *