Засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району

09.01.2019 року у ЗОШ №27 відбулося засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району з теми  «Зміна ролі та пріоритетів діяльності шкільних бібліотек в умовах реформування освіти».

Професійні дискусії навколо питань реформування шкільної бібліотеки точаться давно. Ініціаторами є самі шкільні бібліотекарі, але ефективність цих багаторічних дискусій, що не виходять за межі бібліотечної спільноти, дорівнює нулю. Аналіз тенденцій розвитку освітнього процесу, з одного боку, і потенціалу шкільної бібліотеки, як інформаційного підрозділу, з іншого боку, дозволяє зробити висновок: самостійно, без належної зовнішньої підтримки, бібліотека не в змозі виконати функцію бібліотечно-інформаційного обслуговування в потрібному обсязі та з належною якістю.

Учасники заходу обговорювали вимоги, які ставляться перед шкільними бібліотеками у час становлення Нової української школи, ділилися досвідом роботи, піднімали питання розвитку і належного функціонування шкільної бібліотеки. Завідуюча бібліотекою ЗОШ №27 Свінторжицька О.Д. поділилася досвідом роботи з формування духовних цінностей українських патріотів формами та методами бібліотечної роботи.

Об’єднані спільною ідеєю змін бібліотекарі підсумували, що Нова українська школа без сучасної шкільної бібліотеки не відбудеться, адже шкільна бібліотека – це саме те місце, де щодня для спільної роботи зустрічаються учні, вчителі і бібліотекарі, де здобуті на уроках знання складаються у дітей у цілісну картину світу. І саме в бібліотеці діти отримують практичні навички пошуку потрібної інформації, вміння працювати з нею.

Дивитися альбом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *