В Україні стартував онлайн-марафон для батьків і вчителів про освіту під час карантину

13 квітня в Україні стартувала п’ятиденна національна онлайн-конференція EdCamp 2020 для батьків і педагогів, на якій вони обговорять головні питання про навчання під час тривалого карантину.

В межах марафону, який триватиме до 17 квітня, зі зверненням до учасників виступлять, зокрема, відомий ізраїльський історик і письменник Ювал Ной Харарі і Далай-лама XIV; а власні онлайн-сесії проведуть українські зірки Марія Єфросиніна, Ольга Руднєва, Слава Фролова, Олександр Педан і Наталія Мосейчук, повідомляють організатори події.

Під час онлайн-конференції, що отримала назву Тримай п’ять, освіто!, також проведуть дві акції: у флешмобі #сумуюзашколою українські школярі в коротких відео розкажуть про своє навчання на карантині; а в межах акції Пед+Мед вчителя зберуть гроші, які підуть на придбання одноразових рукавичок для бригад екстреної медичної допомоги по всій Україні.

«Участь батьків у освітніх процесах ще ніколи в нашій новітній історії не була такою глибокою, як у ці дні. Це було б добре, якби не було настільки виснажливим. Учительство теж виснажене, оскільки більшість педагогів не мали справу з дистанційною освітою, не мають звичних способів дії та напрацювань. Крім того, ми всі – живі люди, яких турбує: як зміниться наше економічне становище, як не втратити здоровий глузд в умовах ізоляції, як узагалі зміниться світ після пандемії і як нам адаптуватися до цих змін? Власне, ми спробуємо дати відповіді на ті питання, які зараз хвилюють і вчительство, і батьків», – розповів голова EdCamp Ukraine та радник міністра освіти і науки України Олександр Елькін.

Серед учасників події: т.в.о. міністра науки і освіти України Любомира Мандзій, ексочільниці Міносвіти Ганна Новосад і Лілія Гриневич, психологиня Світлана Ройз, американська педагогиня та журналістка Естер Войчицькі, національна координаторка PISA в Україні та заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, співзасновник платформи освітніх онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко та інші.

Розклад конференції можна подивитися на офіційному сайті події.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *