Медіатренінг «Розвиток індивідуального компоненту медіакомпетентності вчителя»

11 лютого 2020 року на базі Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки в рамках роботи  творчої групи заступників директорів міста Миколаїв «Від медіаграмотності до медіакультури» проведено медіатренінг «Розвиток індивідуального компоненту медіакомпетентності вчителя».

Заступник директора НМЦ Деркач Ганна Іллівна висвітлила питання «Нові вектори розвитку сучасної медіаосвіти», акцентувавши увагу на актуальності формування медіакомпететності педагога, який має відповідати вимогам сьогодення відповідно до Концепції «Нова українська школа». Ганна Іллівна відзначила грамотами НМЦ роботу заступників директорів творчої групи, які протягом 2018/2019 н.р. презентували досвід педагогічних колективів шкіл з медіаосвіти:

  • Іванову Вікторію Юріївну, ЗДНВР ЗОШ №51;
  • Нікуліну Тетяну Іванівну, ЗДНВР Миколаївської гімназії №2;
  • Голубчик Світлану Юріївну, ЗОШ №10;
  • Минькович Юлію Олегівну, ЗОШ №24.

 Директор Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки Сергій Михайлович Січко ознайомив присутніх з основними напрямками медіаосвітньої експериментальної діяльності закладу, окреслив основні проблеми, здобутки на шляху розбудови української школи.

Керівник творчої групи «Від медіаграмотності до медіакультури», ЗДНВР  Миколаївської гімназії №2 Нікуліна Тетяна Іванівна виступила з інформацією щодо результативності діяльності медіашколи та планування роботи у 2020 році.

Шляхи реалізації ідеї наскрізного впровадження медіатехнологій у поєднанні з методиками критичного мислення в освітній процес було висвітлено під час медіатренінгу, проведеного заступником директора з науково-методичної роботи Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки Казаковою Оксаною Миколаївною. Усі модулі заходу були чітко спрямовані на вдосконалення рівня медіакомпетентності присутніх, на способи реалізації її складових (індивідуальної, загальнопедагогічної, предметної), на висвітлення технічного, когнітивного, комунікативно-творчого компонентів медіаграмотної особистості.

Заступники директорів міста Миколаїв (ЗЗСО №7, №10, №32 імені С.С.Кривоносова, №39 імені Ю.І.Макарова, №40, №46, №51, класичного ліцею, Миколаївської гімназії №2) долучилися до роботи з QR-кодами за інноваційними технологіями, практично створили медіарекламу закладів освіти, провели аналітичну роботу з відеоматеріалами,  висвітлили питання протидії медіаманіпуляціям та особливостей роботи в інклюзивних класах. Захід пройшов на високому науково-методичному рівні, підбиття підсумків відбулося у форматі круглого столу. Також цікавою та корисною стала екскурсія до хімічної, фізичної, біологічної  та медіа-  лабораторій ММК ім. В.Д.Чайки, де вчителі тепло зустріли гостей та розповіли про особливості експериментальної діяльності закладу.

Творча група заступників директорів висловлює щиру вдячність директору Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки Сергію Михайловичу Січку, заступнику директора з науково-методичної роботи Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки Казаковій Оксані Миколаївні, педагогічному колективу за цікавий, корисний, якісно підготовлений захід.

Бажаємо педагогічному колективу натхнення, здоров’я й подальших високих звершень!

Керівник творчої групи заступників директорів медіашколи
«Від медіаграмотності до медіакультури» міста Миколаїв Нікуліна Тетяна Іванівна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *