Методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району

Сьогодні все частіше можна почути вислів «Відкритий простір бібліотеки». У сучасному світі бібліотека перестає бути місцем, де зберігаються книги, а стає дійсно центром спілкування, комфортним і максимально зручним для відвідувачів з можливістю  реалізувати власні культурно-освітні, дозвільні, інтелектуальні потреби та ідеї.

Саме рішення змінити шкільну бібліотеку, як зовнішньо так і за змістом, яке прийняв директор ЗОШ №11 Горобець Олександр Вікторович, призвело до її повної реконструкції.  В якості основних векторів модифікації було обрано зміну внутрішнього простору, структурні перетворення, підвищення якості сервісних бібліотечних послуг. Бібліотекар Базовкіна Мар’яна  Миколаївна повністю відкрила фонди для читачів, по новому підійшла до схем їх розміщення, прибрала все зайве, що заважало читачам відчути себе вільними у виборі книги. На абонементі – усе нове, цікаве і рейтингове – для вільного доступу, в підсобних приміщеннях – малозапитувана література.

У зоні ресепшн (бібліотечна кафедра), ведеться запис нових читачів і видача книг, тут можна знайти книги для дорослих і дітей різного віку, твори за шкільною програмою, енциклопедії, кращі твори української та зарубіжної літератури. Батьки, які прийшли в цю зону разом з дітьми, отримують рекомендації бібліотекаря з питань дитячого читання, про останні книжкові новинки, а також можуть підібрати художню та пізнавальну літературу для себе. 

Створення нового формату бібліотеки, де комфортно, затишно і сучасно,  сприяє більшій затребуваності бібліотеки у читачів. І це дійсно так. В бібліотеці ніколи не буває порожньо, проводяться цікаві зустрічі з видатними людьми нашого міста, бібліотечні заняття, методичні об’єднання вчителів.

29 січня 2020 року в приміщенні шкільної бібліотеки ЗОШ №11 відбулося засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району з теми «Академічна доброчесність: практичний вимір, проблеми реалізації та відповідальність». У ході роботи було обговорено основні положення академічної доброчесності, які знайшли відображення у проєкті Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Методист НМЦ, Пономаренко Світлана Євгенівна, ознайомила шкільних бібліотекарів із основними новаціями Закону, які стосуються учнів, педагогів, батьків, освітніх управлінців. Велика увага була приділена також підвищенню кваліфікації шкільних бібліотекарів.

Захід був інформаційно насиченим, шкільні бібліотекарі отримали важливу для них інформацію, яку можна використовувати у роботі з читачами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *