Кожен із нас свій життєвий шлях, як читача, розпочинав саме з казки

                    Кожен із нас свій життєвий шлях, як читача, розпочинав саме з казки

Казка – це мудрий учитель. ЇЇ люблять усі: і діти, і дорослі, й навіть літні люди. Чому? Правильніше – за що? Напевно привертає увагу доброта казки, кмітливість, працелюбність, мужність героїв, та чи не найбільше – мудрість, оптимізм.

          19 грудня 2018 року в ЗОШ №17 відбулося засідання методичного обєднання бібліотекарів Заводського району з теми «Казкотерапія як засіб розвитку толерантності у дітей молодшого шкільного віку». 

          Пономаренко Світлана Євгенівна, методист НМЦ, надала бібліотекарям консультацію «Вплив казки на розвиток особистості дитини» та ознайомила присутніх із методом казкотерапії, який сьогодні впроваджують у роботу шкільні бібліотеки України. Це особливий метод, тобто терапія середовищем, особливою казковою атмосферою, яка допомагає кожній дитині розкрити свої потенційні якості, реалізувати здібності, вибрати той вид діяльності, який його цікавить у даний момент.

          Подарунком від Святого Миколая шкільним бібліотекарям стала презентація казки Людмили Чижової «Світле свято Миколая», яку підготувала завідуюча бібліотекою Базиленко Лідія Петрівна разом із своїми читачами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *