Засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району

13 листопада 2019 року у приміщенні оновленої бібліотеки ЗОШ №42 відбулося засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Інгульського району з теми «Віртуальне представництво шкільної бібліотеки як новий напрям роботи у цифровому середовищі».

Всесвітня мережа Інтернет надає безкінечні та необмежені можливості для спілкування, обміну інформацією. Кожна соціальна мережа має свою аудиторію. Представлення діяльності шкільної бібліотеки ЗОШ №42 в соціальній мережі Фейсбук є дієвим засобом популяризації бібліотеки та її послуг у сучасному інформаційному суспільстві. Саме така реклама формує позитивне емоційне ставлення до бібліотеки, дає загальне уявлення про її фонд, послуги. А це в свою чергу спонукає читачів до дії, до відвідування бібліотеки, її заходів. Бібліотекар закладу, Ширяк Оксана Сергіївна, презентувала сторінку «Library Планети 42 – ЗОШ 42» та провела для слухачів майстер-клас по створенню офіційної сторінки шкільної бібліотеки в соціальній мережі.

Завідуюча бібліотекою, Буяр Людмила Костянтинівна, представила учасникам засідання новий формат шкільної бібліотеки. Формуючи бібліотечний простір,  були враховані особливості та інтереси не тільки читачів, а й педагогічних працівників школи, аби одним і іншим було тут затишно. Особлива увага приділена продуманому дизайну та інтер’єру бібліотеки, бо як стверджують психологи, зміна інтер’єру бібліотеки (навіть незначна), сприймається відвідувачами, як турбота про них. Дуже продумано організовані в бібліотеці зони релаксації.  Для одних читачів найкращий спосіб відпочити – це побути наодинці, усамітнитися. Для інших – поспілкуватись з іншими. Саме тому, у першу чергу, і змінився інтер’єр бібліотеки, облаштований таким чином, щоб приваблювати, запрошувати, допомагати зосередитися і у той же час викликати почуття захищеності і спокою.

В оновленій бібліотеці вирує життя: читачі знайомляться з героями нових книг, цікаво і корисно проводять час, отримують масу вражень від спілкування з іншими дітьми та з улюбленими книгами, і роблять це з різних носіїв – з друкованої книги, комп’ютерів, мобільних телефонів, завдяки шкільній локальній мережі.

Ідей у шкільних бібліотекарів багато. Звичайно, не все залежить від їх можливостей. Але маючи велику підтримку та допомогу в особі директора школи, Карпенко Олени Олександрівни, шкільна бібліотека ЗОШ №42 стала комфортним, затишним, привабливим середовищем, яке допомагає читачам зняти емоційне напруження та сприяє вільному спілкуванню, інтелектуальному, емоційному і соціальному розвитку особистості.

А наскільки це здорово, ви можете побачити із фоторепортажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *