Відбувся День Екочитань

29 жовтня 2019 року в Міській станції юних натуралістів м. Миколаєва відбувся День Екочитань. Захід організовано для вчителів біології закладів загальної середньої освіти міста в межах ХIІ Миколаївських міських екологічних читань «Європейські напрямки екологічного розвитку міста Миколаєва та інших міст України».

Організаторами та партнерами Дня Екочитань стали Науково-методичний центр управління освіти Миколаївської міської ради, Міська станція юних натуралістів, Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького, Міський центр екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу № 2 ЦБС для дорослих, Миколаївський обласний краєзнавчий музей, історико-краєзнавчий портал «Николаевский базаръ», благодійний фонд МЕТА.

Відкрила захід директор Міської станції юннатів Ярошенко Наталя Григорівна. Чернова Ірина Борисівна, завідувач бібліотеки-філіалу № 2, керівник Міського центру екологічної інформації та культури ознайомила присутніх з історією Миколаївських міських екологічних читань.

У заході взяли участь співробітники Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Зокрема, старший науковий співробітник музею Веденеєва Ганна Костянтинівна докладно розповіла про історію підготовки видання з циклу «Зелені сторінки історії Миколаївщини», присвяченого видатному діячеві збереження природи Миколаївщини Олександру Алоїзовичу Янаті. Камінська Марія Іванівна, молодший науковий співробітник музею, анонсувала освітні екологічні програми, які наразі реалізуються в межах проєкту «Останні з кайнозою або динозаври у музеї».

Краєзнавець, модератор інтернет-порталу «Николаевский базаръ» Світлана Крищенко ознайомила учасників з діяльністю Якова Етінгера – видатного вченого та дослідника, книгу якого «Садоводство г. Николаева Херсонской губернии и его окрестностей» було перевидано у 2017 році в межах Екочитань.

Змістовними та цікавими були презентації фахівців бібліотеки-філіалу №2 Людковської Олени Ігорівни та Іваненко Ірини Леонідівни за темами «Друкована продукція Міського центру екологічної інформації та культури» та «Парки і сквери Миколаєва». Екологічні екскурсії».

Корисні поради та методичні рекомендації щодо створення екологічної стежки надала учасникам заходу Шмата Наталія Володимирівна, завідувач організаційно-масового відділу Міської станції юннатів.

Для учасників Дня Екочитань було організовано перегляд рекламно-інформаційної продукції Міського центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу № 2 ЦБС для дорослих та презентовано пересувну виставку Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Світові глобальні екологічні проблеми».

Другим тематичним блоком Дня Екочитань стала екологічна екскурсія дендропарком «Дружба», яку провів Деркач Олег Михайлович, директор РЛП «Тилігульський», заступник голови Національного екологічного центру України, голова Чорноморської мережі громадських організацій, заслужений природоохоронець України. Крім осінніх трав та ошатного різнобарв’я дерев і кущів парку, відвідувачів вразив дуб-велетень, який величаво розкинув свою крону серед парку.

До екскурсантів долучилися депутат Миколаївської міської ради Наталя Олексіївна Горбенко та представники громадськості Корабельного району та обговорили проблеми, пов’язані зі збереженням парку у визначених на сьогодні його межах та реконструкції з метою перетворення в упорядковану зону відпочинку для миколаївців.

Проведення Дня Екочитань стало черговим кроком на шляху до налагодження ефективної партнерської взаємодії між представниками різних інституцій міста, які займаються питаннями збереження навколишнього природного середовища.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *