Хакатон дівчата STEM 

29 вересня – 1 жовтня в м. Одеса відбувся регіональний Хакатон для вчителів “STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи”. Протягом трьох насичених днів, вчителі STEM- предметів розбирали стереотипи в освіті та розробляли проєкти для залучення школярок до активної участі на STEM-уроках. Організаторами заходу виступили CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення. Партнер – Інститут модернізації змісту освіти МОН.

У Хакатоні взяли участь 35 вчителів з невеликих міст та сіл Одеської, Кіровоградської, Миколаївської та Херсонської областей. Місто Миколаїв представили: Фартукова О.Г., учитель хімії ЗОШ №19, Тарасенко Т.М., учитель біології АДТ і Тріманова В. Ю., учитель біології і хімії ЗОШ №31. Вони взяли участь у майстер-класі з гендерної чутливості, де ознайомились із терміном “гендерно-чутливий підхід” і з методикою його впровадження в школах. Окрім того, на прикладі розроблених під час Хакатону проєктів, вчителі відпрацювали основні аспекти і етапи проектного менеджменту, навчилися презентувати себе у форматі Elevator pitch (за 1 хвилину) та дізналися, як створювати ефективні презентації.

У результаті отриманих знань і допомоги менторів, вчителі презентували проєкти, які допоможуть залучити більше дівчат до STEM. 

Наша команда ХАБ-ГІФЕМ виборола третє місце  з проектом STEM для чайників. Його мета допомогти зміцнити навички вчителів, адже той хто навчає – має завжди навчатися сам. Абревіатура ХАБ-ГІФЕМ означає перші букви усіх STEM-предметів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *