Зустріч учителів географії з кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри морського та господарського права НУК ім. адмірала Макарова Сандюк Г. О.

17 вересня на базі ЗЗСО №11 відбулася зустріч учителів географії з кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри морського та господарського права НУК ім. адмірала Макарова Сандюк Ганною Олександрівною у рамках “Наукової студії” «Морські кордони держав.Спірні та конфліктні території». Корисною для вчителів була інформація про основні правові норми встановлення ліній морського кордону, які враховують особливі обставини, такі, як наявність шельфових родовищ нафти, газу та інших мінеральних ресурсів; наявність рибних запасів; перевищення населення однієї держави у порівнянні з іншим в даному районі; характер розміщення у просторі берегів двох (декількох) держав; співвідношення площ держав; конфігурація узбережжя; довжина берегової лінії. Розглянуто різноманітні причини виникнення конфліктів між державами, які мають спільний морський кордон, та шляхи й методи розв’язання спірних питань. Дізналися, що на сьогодні, за даними ООН, приблизно у 100 пунктах планети делімітація морських просторів потребує врегулювання.

Висловлюємо подяку, кандидату юридичних наук, доценту кафедри морського та господарського права НУК ім. адмірала Макарова за змістовну й цікаву лекцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *