Відбулася онлайн-зустріч вчителів української мови та літератури

26 вересня 2024 року відбулася онлайн-зустріч вчителів української мови та літератури “Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання української мови та літератури; оцінювання результатів навчання здобувачів освіти”.

Під час зустрічі Коваль Т.С., консультант Миколаївського ЦПРПП, детально ознайомила учасників із інструктивно-методичними рекомендаціями, що стосуються викладання української мови та літератури у 2024-2025 навчальному році. Було розглянуто нові вимоги до оцінювання результатів навчання. Консультант висвітлила питання оцінювання в 8-11 класах, де відбулися зміни у підходах до оцінювання окремих видів робіт.

Особлива увага була приділена оцінювання здобувачів освіти 5-7 класів у рамках реформи НУШ. Учителям було надано рекомендації щодо видів завдань, які сприятимуть ефективній оцінці груп результатів навчання, а також запропоновано можливі варіанти розробки підсумкових робіт.

Одним із важливих аспектів зустрічі стало обговорення варіантів заповнення сторінок журналу, які допоможуть зробити цей процес більш зручним та зрозумілим для вчителів. Також було запропоновано практичні поради для нотаток, що можуть допомогти вчителям у розрахунку семестрових оцінок.

Учасники зустрічі мали можливість поставити питання та почути відповіді, отримати інструкції та поради, які сприятимуть удосконаленню навчального процесу та оцінювання результатів навчання здобувачів освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *