SSEP 2024 реєстрація та важлива інформація

Вітаємо, шановні колеги!

Національний центр «Мала академія   наук   України» оголошує про початок   проведення чергового Всеукраїнського   конкурсу шкільних космічних   експериментів SSEP (Student Spaceflight Experiments  Program) у 2024 році!

Запрошуємо зацікавлені заклади  загальної середньої освіти (школи, ліцеї, гімназії тощо) зареєструватись   для участі у програмі до 2 вересня 2024  року включно.

SSEP – це комплексна програма з розвитку наукової та STEM-освіти, яка націлена на   виховання нового покоління науковців   та винахідників. Переможці конкурсу отримають унікальну можливість відправити міні-лабораторії з  дослідження мікрогравітації на  міжнародну космічну станцію (МКС) на кораблі SpaceX Dragon з майданчику 39A космічного центру Кеннеді NASA у штаті  Флорида, США. До участі у Всеукраїнському відборі  запрошуються школярі 7-11 класів, які обʼєднуються у групи 2-5 учасників, а також вчителі та викладачі біології, хімії та фізики зацікавлені у менторстві командних проєктів.

В результаті участі у SSEP школярі отримують можливість: * навчитись планувати експеримент,  як  професійні вчені, з реальними  обмеженнями, що накладаються експериментальним обладнанням, поточними знаннями і середовищем, в якій буде проводитися експеримент;

  • підготувати офіційну дослідницьку пропозицію з дотриманням вимог письмового спілкування;
  • отримати досвід проходження  справжнього двоетапного процесу розгляду заявки на наукові  дослідження;
  • пройти професійний огляд безпеки польотів;
  • взяти участь у науковій конференції  та форумі (у Смітсонівському  національному музеї авіації та  космосу у Вашингтоні). 

Як взяти участь?

Для участі у Всеукраїнському конкурсі шкільних космічних експериментів SSEP зацікавлені заклади загальної  середньої освіти (школа, ліцей, гімназія тощо) мають заповнити реєстраційну форму, вказавши   координатора проєкту; класи, в яких  планується реалізація програми;   мотиваційний лист, який описує потребу використання нової методики у закладі  освіти. Звертаємо Вашу увагу, що   кількість місць в конкурсі обмежена.   Рішення про участь закладу освіти в   конкурсі прийматиметься експертною комісією програми SSEP в Україні.     Відібрані заклади освіти   проходитимуть професійне навчання   для   координаторів та вчителів-фасилітаторів від   американських авторів програми. За   результатами навчання педагоги  отримують сертифікат, що підтверджує   оволодіння інструментами методики.   Реєстрація та навчання  відбуватиметься протягом вересня 2024   року.

Заклади освіти, що братимуть участь в   конкурсі, залучатимуть здобувачів  освіти до створення дослідницьких експериментів в межах навчального   процесу протягом вересня-жовтня 2024  року. Команда/команд переможців будуть  оголошені у грудні 2024 року. 

В рамках проведення Всеукраїнського   конкурсу шкільних космічних   експериментів SSEP буде проведено  Конкурс нашивок в період з грудня 2024   року по березень 2025 року. 

Реєстрація закладів освіти буде   відкрита по 2 вересня 2024 року включно   за   наступним покликанням:   https://form.jotform.com/242052836043349     

Детальна інформація та графіки будуть   повідомлені у наступних листах.

У випадку виникнення додаткових   питань, звертайтесь до   організаційного   комітету на електронну пошту   [email protected] з темою листа: SSEP 2024.     Просимо Вас розповсюдити інформацію   про Всеукраїнський конкурс шкільних   космічних експериментів SSEP у 2024 році   серед закладів загальної середньої   освіти та педагогів природничого  напряму, зацікавлених в участі та   розвитку програми SSEP у своїй   спільноті.    

З повагою, Національний центр «Мала академія   наук   України»     

З повагою департамент освіти і науки Миколаївської обласної військової   адміністрації   (0512) 37 93 93, (0512) 37 93 20

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *