БомбеЗНО: 8 крутих методів для підготовки  до ЗНО з української мови і літератури

Нещодавно відбувся перший етап проекту для вчителів української мови і літератури «БомбеЗНО», ініційований Міністерством освіти і науки України, «Освіторією» та GoGlobal, за сприяння Фінського проекту підтримки шкільної реформи в Україні. Це проект інтенсивної підготовки до ЗНО в прикордонних містечках і селищах Закарпатської та Чернівецької областей. Його завдання — допомогти дітям з угорсько- і румунськомовних родин подолати пороговий бал ЗНО з української мови та літератури і довести, що підготовка до іспиту справді може бути веселою, пізнавальною і драйвовою.

Основний етап «БомбеЗНО» відбуватиметься впродовж чотирьох днів безпосередньо в таборах у Закарпатській та Чернівецькій областях на весняних канікулах. Наразі ж 44 вчителі разом із кураторами та методистами проекту Ольгою Питюр та Ігорем Хворостяним, які ділилися з колегами своїми розробками, протягом трьох днів навчання в Києві обговорювали ефективні та «швидкі» методи для інтенсивної підготовки до ЗНО, вивчали психологічні майстерки та складали плани роботи в таборах.

Меми
 
Меми — надзвичайно популярний продукт в інтернеті. Соцмережі переповнені поширеннями прикольних мемів, присвячених у тому числі українській мові та літературі. І, яким би химерним це не видавалося на початку, вони можуть допомогти краще засвоїти матеріал. Річ у тім, що знайома картинка привертає більшу увагу, веселить учнів, отже, викликає емоційну реакцію та асоціацію. Для цього можна використати фото відомої особистості на розсуд учителя, який знає, хто саме викликає найбільш емоційну реакцію в дітей: Роберт Дауні-молодший, Олег Винник, Ілон Маск, Тарас Шевченко чи хтось інший.
Створювати меми онлайн можна за допомогою генераторів мемів. Це дуже просто — найпопулярніші шаблони для мемів вже зібрані в базі, залишається обрати потрібну картинку і додати підпис. Або завантажити власне зображення.
 
Можна також використовувати інші шаблони з мережі (наприклад, смайлики, що плачуть або сміються). На такому фоні треба розташувати не менш яскраві фрази, наприклад: «Знак м’якшення, Карл!» чи «А ти вже вивчив правило дев’ятки?!». Поряд з мемом розташовуються приклади для представленого правила, або ж їх розміщуємо прямо на картинці замість прикольного запису.

Детальніше…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *