Національний читацький марафон «Діти України читають захисникам»

chl.kiev.ua

Два роки кожного з нас від тривожного і жахливого лихоліття війни захищають воїни, наші друзі й подруги, сусіди, батьки, дідусі, брати і сестри. Волонтери оберігають їх, ризикуючи життям. Медики щодня виборюють життя кожного пораненого.

Пам’ятаєте, коли ночі були безпечні, коли зоряне небо не прорізали сирени і свист снарядів, поруч завжди можна було почути тиху мамину колискову, таткову казку? І ніч видавалася не така темна і страшна. Зараз казки для дітей України часто звучать в укриттях. А хто ж почитає підбадьорливу книгу воїну в окопі?

Що ж, ми впевнені, наші любі завзяті й сміливі читачі впораються із цим завданням. Тому запрошуємо всіх дітей до участі в Національному читацькому марафоні «Діти України читають захисникам», яким ми наближаємо грандіозне свято дитячої книги – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2024.

Правила участі у марафоні:

  1. Обрати улюблену україномовну книгу, герої якої підбадьорюють вас. Що читати? Щось кумедне, виразно з інтонацією.
  2. Зняти горизонтальне відео, тривалістю до двох хвилин, на якому дитина звертається до українських військових (усіх чи когось конкретного, за бажанням) і читає уривок із книги (приклади звернень подаємо нижче).

Читати може як сама дитина, так і разом із братиками, сестричками, друзями, батьками, бібліотекарями і навіть тваринками. Можете розіграти уривок у ролях – усе залежить від вашої фантазії.

  1. Надіслати відео на адресу: [email protected] із темою «Марафон читання». У тексті листа обов’язково вкажіть інформацію про книгу (назву, автора) та читця/читців (ім’я та прізвище, вік, населений пункт (регіон). Чекаємо на ваші роботи до 20 березня.

Роботи будуть опубліковані під час Всеукраїнського тижня дитячого читання цієї весни на YouTube-каналі «Діти України читають» та Facebook-сторінці НБУ для дітей.

Увага, дорослі! Надсилання відео на адресу [email protected] є автоматичною згодою батьків, учителів та офіційних представників дитини на публікацію відео на YouTube-каналі «Діти України читають» та інших ресурсах Національної бібліотеки України для дітей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *