Психологічний практикум «Дитячий суїцид. Дії соціально-психологічної служби закладу освіти».

Продовжуємо працювати з педагогами міста  в рамках методичного інтенсиву з профілактики та попередження суїциду у дитячому середовищі.

23.02.2024 консультантами ЦПРПП Наталею Гоберлас та Наталею Смирновою спільно з БФ «Голоси дітей» організовано для групи психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти психологічний практикум «Дитячий суїцид. Дії соціально-психологічної служби».

На заході педагоги ознайомилися з різними рівнями профілактики суїциду: превенція, інтервенція та поственція; антисуїцідальними факторами. Розібрали основні напрями роботи соціально-психологічної служби в профілактиці суїцидальних тенденцій: просвіта, позитивний психологічний клімат, протидія булінгу, діагностики, психологічне консультування учнів та вчителів, надання рекомендацій, психолого-педагогічна корекція. 

Психологині БФ «Голоси дітей» Євгенія Курченко та Марина  Дробишева опрацювали з учасниками почуття та емоції, які виникають у педагогів, які працюють з дітьми; навички кризового реагування, першої психологічної допомоги; труднощі, з якими вони стикаються під час консультування та супроводу.

Тема актуальна та важлива, потребує командної  взаємодії адміністрації, психолога, соціального педагога, класних керівників та батьків, щодо створення  у закладі освіти системи з профілактики та попередження суїциду у дитячому середовищі.

Навчання педагогів триває. До наступних зустрічей!

Консультант ЦПРПП
Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *